Tartu teeb Variku kooli päevinäinud võimla maatasa

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Variku kooli neljandas klassis õppiv Heidi-Ly Loid harjutas eile pealelõunal kooli võimlas palli korvi viskamist, passib see saal oma mõõtudelt vaid võrkpalli mängimiseks. Koolil on lootus kahe aasta pärast saada oma aja ära elanud võimla asemele kahe korvpalliplatsiga uus spordihoone.
Ehkki Variku kooli neljandas klassis õppiv Heidi-Ly Loid harjutas eile pealelõunal kooli võimlas palli korvi viskamist, passib see saal oma mõõtudelt vaid võrkpalli mängimiseks. Koolil on lootus kahe aasta pärast saada oma aja ära elanud võimla asemele kahe korvpalliplatsiga uus spordihoone. Foto: Sille Annuk

Tartu põhikoolihoonetest ühes kehvimas seisus olev Variku kool on viimased aastad oodanud, mil jõuab järg nendeni ning linn ehitab euroraha toel koolimaja täielikult ümber. Et aga sealne pisike võimla on ajast ja arust, peab linnavalitsus selle remontimise asemel mõistlikumaks ehitada täiesti uus spordihoone.

Praegune 269 ruutmeetri suurune võimla mahutab küll täismõõdus võrkpalliväljaku, ent nõuetele vastava suurusega korvpalliplatsina seda kasutada ei saa. Praegugi on koolil keeruline seal kõigi klasside kehalise kasvatuse tunde pidada, ent kui arvestada üleüldist laste arvu kasvu, läheb seal sportimine veelgi raskemaks.

«Meie häda on selles, et võimla on kogu aeg nii üle koormatud, et meil ei ole siin spordi tegemiseks ruumi,» tõdes Variku kooli direktor Peeter Kikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles