Idamaiste teemade huvilised kogunevad orientalistikapäevale

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orientalistikapäeva avasõnad ütleb Eesti akadeemilise orientaalseltsi president Märt Läänemets.
Orientalistikapäeva avasõnad ütleb Eesti akadeemilise orientaalseltsi president Märt Läänemets. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli peahoone auditooriumis 139 kohtuvad 1. aprillil idamaiste teemade huvilised, et konverentsi vormis pidada 29. korda orientalistikapäeva. Konverentsiga tähistatakse omaaegse üliõpilaste teadusliku ühingu orientalistikaringi asutamise 40. aastapäeva ja Leo Leesmendi 115. sünniaastapäeva.

Orientalistikapäeva avasõnad ütleb Eesti akadeemilise orientaalseltsi president Märt Läänemets kell 11.15. Seejärel peavad ettekande Tarmo Kulmar («Idamaadehuvi hiilgeaeg Eestis: TRÜ ÜTÜ orientalistikaringi viis esimest aastat») ja Märt Läänemets («Mees, kes oli kohal: Leo Leesmendi (17. IV 1902 - 16. I 1987) panusest Eesti orientalistikasse»).

Pärast vaheaega kõnelevad Vladimir Sazonov («Universalistlikud tendentsid Mesopotaamias ja Egiptuses: võrdlevaid aspekte Mesopotaamia ja Egiptuse kuningavõimust»), Andreas Johandi («Jumal Asalluhi rollist Uus-Sumeri loitsudes»), Mart Tšernjuk («Kasutu kasulikkusest Zhuang-Zi filosoofias») ja Kadri Raudsepp («Buddha õpetus kui jätkuv ilmutus – varandustekstide (gter ma) traditsioonist Pema Lingpa (1450-1521) lõunavaranduste (lho gter) näitel Tiibeti budismis»).

Pärast teist vaheaega on kavas järgmised ettekanded: Leho Rubis («Budistliku tee tõlgendamine visuaalses kultuuris minevikus ja tänapäeval»), Harri Ints («Budistlik meeletervendus ja palliatiivravi kliiniline praktika»), Ott Ojaperv («Vaimuliku elu Murphy seadused lähtudes kõrbeisade praktilisest kogemusest») ning Viktor Korrovits ja Alver Aria («Islami ja budismi mõju aspekte Euroopa kultuurile»).

Konverents on kavas lõpetada kell 17.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles