Ohhoo! Suusakepid tuleb üle mõõta?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk mõõtis üle, et tema suusakepid mahuvad täpselt uue reegli alla, mille järgi klassikasõidus tohib suusakepp teravikust rihma kinnituskohani olla 83% suusataja pikkusest mõõdetult suusasaabastega.
Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk mõõtis üle, et tema suusakepid mahuvad täpselt uue reegli alla, mille järgi klassikasõidus tohib suusakepp teravikust rihma kinnituskohani olla 83% suusataja pikkusest mõõdetult suusasaabastega. Foto: Margus Ansu

Et paaristõugetega sõitmine klassikasuusatamist päris välja ei suretaks, on rahvusvaheline suusaliit FIS algavaks hooajaks kehtestanud mitmed uued reeglid. Näiteks suusakepi pikkus tohib olla kuni 83 protsenti võistleja pikkusest.

Pikemad suusakepid on aidanud heas vormis sportlastel kogu distantsi, ka tõusud, läbida paaristõugetega. Lootus on, et uue reegli järgi lühemad kepid sunnivad taas kasutama vahelduvtõukelist klassikalist suusasammu, mille puhul on oma roll ka pidamismäärdel.

Välk selgest taevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles