Homme algab Tartu autorilaulufestival

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorilaulufestival.
Autorilaulufestival. Foto: Erakogu

Juba seitsmendat aastat järjest koguneb oktoobri alguses Tartusse seltskond unikaalsete autorilaulude esitajaid. Rahvusvahelisele autorilaulufestivalile Lehesaju Muusika saabub seekord esinejaid kümnest riigist.

Esinejaid on Eestist, Soomest, Rootsist, Lätist, Armeeniast, Ukrainast, Venemaalt, Saksamaalt, Iisraelist ja USAst.

Festivali aukülalised on Venemaa autorilaulutähed Jelena Frolova, Julia Ziganšina ja Elmira Galejeva oma trioga Trilogia. Eestit esindavad Tallinna linnateatri näitleja Kristjan Üksküla, raadioajakirjanik Dmitri Mikrjukov ja noorteansambel Kirju Tigu.

Aukülalised annavad täna õhtul kontserdi Tallinnas, reedest pühapäevani toimuvad festivalikontserdid Tartu Heino Elleri muusikakoolis.

Reedel, 7. oktoobril kell 19 on muusikakooli Tubina saalis trio Trilogia loominguline õhtu.

8. oktoobril kell 16 avatakse festival ametlikult. Pärast Tartu linnapea tervitussõnu esitab iga osaleja kümneminutilise programmi. Kuus tundi kestva kontserdi lõpul saavad kuulajad hääletada oma lemmiku poolt.

Festivali viimasel päeval, 9. oktoobril kell 14 astuvad lavale festivali külalised ja viis publikult enim hääli kogunud esinejat. Kontsert algab luuletunniga, kus autorid ja poeedid loevad oma luuletusi, ning lõpeb festivali peaauhinna võitja väljakuulutamisega.

VII rahvusvaheline autorilaulufestival Lehesaju Muusika leiab Tartus aset 7.–9. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles