Tartu restoranipidajad pöördusid ERMi vastu valitsusse (13)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitlustusettevõtjad Lauri Kasemets (vasakult), Olga Aasav ja Priit Reiman on pahased, et riik eraturule trügib.
Toitlustusettevõtjad Lauri Kasemets (vasakult), Olga Aasav ja Priit Reiman on pahased, et riik eraturule trügib. Foto: Margus Ansu

Joel Ostrat, Priit Reiman ja Olga Aasav on Tartu toitlustusäris vanad tegijad, Lauri Kasemetsa nimi pole küll nii tuntud, küll aga tema peetav Ülikooli Kohvik. Lisaks on pöördumisele käe alla pannud ettevõtja Neinar Seli hotellides asuvad restoranid.  

Ettevõtjad on marus peaasjalikult kolmel põhjusel. Esiteks ei peaks riik nende arvates investeerima ja tegutsema maksumaksja toel valdkonnas, kus on konkurents ja piisavalt erafirmasid. Teiseks on ERMi juht Tõnis Lukas teinud meedias vihjeid ka catering’i-teenuse pakkumisele, mis tähendab toitlustustellimuste täitmist väljaspool maja. See oleks otsene sissetung Tartu restoranipidajate mängumaale. Päris selgelt hakkab ERM korraldama tellitud ja toitlustusega üritusi enda majas. Kolmandaks on ERM ostnud Tartu restoranidest üle juba hulga häid kokki, pakkudes neile väidetavalt piirkonna keskmisest kõrgemat palka.

«Avaldame Tartu toitlustusettevõtjatena sügavat nördimust riigi otsuse pärast avada ERMis Eesti esimene riiklik restoran,» seisab pöördumises. «Meid teeb murelikuks riigi otsus investeerida maksumaksja raha sektorisse, mis toetub erainvesteeringutele ja on Eestis siiamaani püsinud ausa konkurentsi põhimõtetel.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles