Elva valijameheks esitatud Jüri Allik: toetan kandidaati, kes ei esinda erakondlikke huvisid (12)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Allik.
Jüri Allik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Elva linnavolikogu otsustas, et 24. septembril valib Elva esindajana valimiskogus Eesti presidenti akadeemik ja Tartu ülikooli professor Jüri Allik.

Elva linnavolikogu esimehe Meelis Karro sõnul oli kaalumisel veel paar inimest, kuid Allik leidis kõige suurema poolehoiu.

Jüri Allik ütles, et praegu on väga raske kindlalt öelda, kelle poolt ta hääletab, kuna pole täpselt teada, kui paljude kandidaatide vahel tuleb valik teha, praegu on ainult teada, et esimesest voorust said edasi kaks inimest.

Kui kandidaadid on selgunud, lähtub Allik 24. septembril enda sõnul mitte ainult iseenda, vaid eelkõige Elva huvidest.

«Mul on mandaat hääletada mitte selle kandidaadi poolt, kes toetab kahetooliseadust ja olen pigem selle kandidaadi poolt, kes arvab, et kahetooliseadus ei ole vastavuses Eesti Vabariigi põhiseadusega,» rääkis Allik. Ta lisas, et teine tähtis teema tema jaoks on veel haldusreform.

Jüri Allik ütles, et pole kunagi ühtegi parteisse kuulnud ja seega tema valik 24. septembril lähtub sellest, et erakondlikku poliitikat tema ei toeta. «Ma arvan, et meie erakondlik poliitika on end oluliselt kompromiteerinud ja loogiline on pigem see, et ma hääletan mõne kandidaadi poolt, kes ei esinda selgelt erakondlikke huvisid,» ütles Allik. Ta vihjas, et ilmselt toetab ta Marina Kaljuranda, kui too kandidaadiks esitatakse.

«Kui leidub 21 inimest valijameeste seast, kes oleksid nõus ta esitama, siis oleks see väga selge ja tõsiselt arvestatav alternatiiv,» lausus ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles