Naerumaa lasteaed saab esmaspäeval nurgakivi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartusse ehitatava lasteaia Naerumaa eskiis.
Tartusse ehitatava lasteaia Naerumaa eskiis. Foto: Tartu linnavalitsus / OÜ Boa

Restaureerimist ootava Maarja kogudusehoone kõrval Pepleri 1a krundil käib juba mõnda aega ehitus. Esmaspäeval saab sinna kerkiv Naerumaa lasteaed pidulikult nurgakivi.

Naerusuu lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele, teatas linnavalitsus. Lasteaia hoone on kavandatud  liginullenergia hoonena. Selleks paigaldatakse maja katusele päikesepaneelid ning rajatakse murukatus. Projekt näeb ette osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Valmima peab uus lasteaed 2017. aasta sügisel.

Hoone idee ja arhitektuurne teostus pärineb arhitektuurivõistluse võitnud OÜ-lt Boa. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus. Tööde maksumus on 3 269 308 eurot. Summast 2 550 000 eurot sai linn regionaalarengu fondist.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul pakub Tartu küll juba praegu kõigile soovijatele lasteaia- või lastehoiukohti, kuid vajadus kesklinnas asuva lasteaia järele on ikkagi olemas. «Uus lasteaed oma põneva arhitektuuriga rikastab linnapilti, kuid veelgi olulisem on pakkuda meie väikestele linnakodanikele turvalist ja sõbralikku keskkonda, kus tunda end hoituna,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles