Puhkajate pidu: Emajõgi tõuseb ja vihm teeb väikse vaheaja

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmateenistuse prognoosi järgi Tartus homme ei saja ning soovijad võivad näiteks vabaujulas nautida keskmisest kõrgemat Emajõge.
Ilmateenistuse prognoosi järgi Tartus homme ei saja ning soovijad võivad näiteks vabaujulas nautida keskmisest kõrgemat Emajõge. Foto: Margus Ansu

Tartlastel pole põhjust ujumisvõimaluste nappuse üle kurta, pühapäevast saadik on ülikoolilinnast üle käinud kõvad vihmahood, mis on viimase kolme päevaga Emajõge kergitanud paarkümmend sentimeetrit sel ajal tavalisest kõrgemaks.

Ilmateenistuse vaatlusandmed näitavad, et Emajõe veetase ulatus täna kella kahe ajal päeval Tartu kesklinnas 109 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulli. Viimase 24 tunniga on jõe veetase tõusnud 10 sentimeetrit.

Eile kella kahe ajal päeval oli Emajõe veetase Tartus 99 ning pühapäeval, 3. juulil samal ajal 88 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.

Emajõe pikaajaline keskmine veetase on Tartus juulis 88 sentimeetrit. Mullu 5. juulil küündis jõgi aga vaid 56 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.

Täna kella kahe paiku oli Emajõe veetemperatuur Tartus 20 kraadi, õhusooja oli 14 kraadi.

Ilmateenistuse andmetel peaksid pilved Tartu kohalt varsti hajuma, kella neljast ei tohiks siin enam sadada. Ka öö ja homne päev tõotavad tulla kuivad, kolmapäevaks lubatakse kuni 21 kraadi sooja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles