Tartu andis rattasõbralikuma ettevõtte tiitli Nortalile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad. Foto on illustreeriv.
Jalgrattad. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Uue rattahoidja kinkis Tartu linn AS Nortalile, kes valiti tänavu kõige jalgattasõbralikumaks ettevõtteks terves linnas. Koos linnapea Urmas Klaasiga suundus Nortali esindus täna ka rattatuurile mööda Tartut, mis lõpeb ühise piknikuga.

Traditsiooniliselt otsib Tartu linn algava jalgrattahooaja puhul kõige jalgrattasõbralikumat asutust või ettevõtet, kelle tegevus oma töötajate jalgrattasõidu soodustamisel võiks olla eeskujuks ka teistele organisatsioonidele, teatas linnavalitsus.

Nortal ASi Tartu kontoris töötab umbes 125 inimest, kellest jalgratast kasutab tavaliselt 30 - 40 töötajat. Nortal on ratturitele kujundanud ettevõtte logo ja värvidega rattasärgid, lisaks kaitseb sõitjaid tuule eest buff ja silmi päikseprillid. Jalgratturite käsutuses on privaatne aastaringselt soe ja turvaline rattahoidla, kus võimaldatakse ratastel ka talvituda. Ruum on varustatud rattahoidikute, põrandapumba, kuuskantide, töökinnaste, tagavarakummide, puhastuslappide ja õlidega.

Ettevõte on andnud töötajate kasutusse ka kolm jalgratast, mida ühiselt aktiivselt  kasutatakse. Nortali töötajad osalevad aktiivselt ka erinevatel rattavõistlustel.  

Auhinnaks antud jalgrattahoidja pani välja firma Extery, mis on kodumaine tänavamööblit tootev ettevõte, kelle toodangut on kasutatud üle Eesti mitmete taristuobjektide rajamisel.

Kõigile konkursist osavõtnud ettevõtetele annab Bike-ID tasuta turvakleebise. Bike-ID kõrgtehnoloogiline lasergraveeritud turvakleebis annab vargale märku, et tegu on rahvusvahelisse registrisse kantud jalgrattaga, vähendab varguse tõenäosust 17 korda ning kahjujuhtumi korral aitab tuvastada varastatud ratta õiget omanikku.

Kõige jalgrattasõbralikuma asutuse selgitas Tartu linn välja juba neljandat korda. 2013. aastal sai selle tiitli kaardifirma Regio, 2014. aastal maastikuarhitektuuribüroo Artes Terrae ning 2015. aastal trükiettevõte Kroonpress.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles