Kogukonnapäevaks valmib Kesklinna kooli uus lava

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kooli lavaehitus saab teoks tänu lastevanemate pealehakkamisele ja organiseerimisvõimele.
Kesklinna kooli lavaehitus saab teoks tänu lastevanemate pealehakkamisele ja organiseerimisvõimele. Foto: Erakogu

Tartu Kesklinna kooli lapsed, lapsevanemad ja õpetajad ootavad 24. aprillil kella 11 kuni 16 oma koolimajja külla kõiki huvilisi nii lähemast naabrusest Supilinnast kui tervest Tartust ja kaugemaltki.

Ees seisab teine kogukonnapäev, mis pakub võimaluse osaleda töötubades, teha sporti, teatrit, filmi või muidu ilusaid asju, osaleda mängudes ja mööda maja ringkäikudes ning kosutada end kohvikuis.

Esimene kooli kogukonnapäev leidis aset aasta tagasi samamoodi Supilinna päevade lõpul ehk avatud hoovide päeval nagu tänavu. Nii eelmisel aastal kui seekord on koolis avatud lastevanemate annetuskohvik ning näiteks eelmisel aastal kogutud annetused toetasid koolisaali lava ehitust. Seekord saadav tulu läheb helitehnika ostuks.

Pühapäev Kesklinna koolis algab uue lava piduliku avamise ja väikese kontserdiga seal.

Edasi läheb päev palju keerulisemat rada pidid, sest sündmusi on palju.

Koos lapsevanem Jaak-Albert Metsojaga on võimalik avastada selle kesklinna omanäolise koolimaja ruume, alustatakse kooli kõige vanemast hoonest, mille ehitusaeg on 1912.

Suuremaid kooliõpilasi oodatakse vana maja pimedale, külmale ja üsna ekstreemse pinnasega pööningule meeskonnamängule ning nooremaid lapsi muusikaklassi ühele teisele, kirjade peituse ja otsimise mängule.

Nikerdamishuvilised saavad osavust proovida kas kadakast esemete meisterdamisel või paberist kujundite voltimisel või pelmeenide vormimisel. Ka võib end proovile panna kummikeksu hüpates ja videoloo ajal tantsuliigutusi matkides või siis patsisoengute tegemist õppides ja enda nägu maalida lastes.

Ka avatakse Kesklinna koolis Eesti esimene põhikooli ehitatud siseterviserada, mille läbimisel saab võita auhindu.

Lapsevanemad võivad aga minna kuulama lastepsühholoog Angela Jakobsoni, kes tutvustab üht probleemide lahendamise meetodit ning jagab oma kogemusi selle meetodi kasutamisest nii lapsevanema kui ka psühholoogi rollist lähtudes.

Kogukonnapäevale tulija sisenegu Kroonuaia 7 koolimajja hoovist ning täpse sündmuste kava leiab veebist http://kesklk.tartu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles