Muffinitegu pole ealeski nii raske olnud

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli üheksanda klassi võistkonda Elektrontrio kuulunud Beryt Paidra (vasakult), Kevin Koik ja Danvar Lendre pidid grammi täpsusega mõõtma koostisaineid kolme muffini jaoks.
Valga põhikooli üheksanda klassi võistkonda Elektrontrio kuulunud Beryt Paidra (vasakult), Kevin Koik ja Danvar Lendre pidid grammi täpsusega mõõtma koostisaineid kolme muffini jaoks. Foto: Kristjan Teedema

Kui koduperenaisele võib muffinitegu tunduda üks lihtsaimaid küpsetamisi üldse, siis reedel maaülikooli spordihoones omavahel rinda pistnud võistkondadele oli see töö sõna otseses mõttes paras teadus.

16 kolmeliikmelist võistkonda, kes olid Teaduslahingu eelvoorudes end parimast küljest näidanud ja pidid lõppvoorus tempokalt täitma mitmesuguseid praktilisi ülesandeid, said üheks tööks kätte portsu toiduaineid ja keerulise juhise, mida nendega peale hakata.

Etteantud retsepti järgi pole muffini küpsetamine just eriline teadus. Hoopis teine lugu on, kui retsept tuleb ise keerulise tabeli järgi välja mõelda, valmistada olemasolevatest osistest kolm muffinit ja arvutada viiesaja muffini oma- ja müügihind, võttes arvesse ka näiteks küpsetus- ja jahtumiskadu ning tööjõukulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles