Rahvusarhiivi uues hoones hakkab kõlama helikunst

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusarhiivi uues hoones Noora hakkab helikunsti teose kõlama sissepääsu ees õues, garderoobis ja fuajees.
Rahvusarhiivi uues hoones Noora hakkab helikunsti teose kõlama sissepääsu ees õues, garderoobis ja fuajees. Foto: Margus Ansu

Nooruse tänavale kerkinud rahvusarhiivi uues majas Noora käivad sisustamistööd, mis lõpevad sel kuul, kinnitas hoonet rajava Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Seega on suur töö tehtud, aga punkti panemisest ei saa veel rääkida. Näiteks kuulutas RKAS eile välja rahvusarhiivi uude hoonesse helikunsti teose saamiseks konkursi. 

«Avalikesse hoonetesse kunstiteoste hankimise raames tellitakse helikunsti teost esimest korda,» ütles kultuuriministeeriumi kunstinõunik Maria-Kristiina Soomre. «Oleme innustanud avalike hoonete rajajaid kunsti laiemalt vaatama kui maal või skulptuur. Kunstiteosel on oluline osa ruumi loojana, seega pakub kunstiteose tellimise kohustus väga erinevaid võimalusi. Rahvusarhiivi kunstiteose konkurss tulebki väga põnev, idee on teistmoodi, eksperimenteeriv.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles