Põhikoolid ja gümnaasiumid võtavad kasutusele e-keskkonna ARNO

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu LV haridusosakond / Andres Haabu

2014. aastast on e-keskkonda Arno kasutatud Tartu 1. klasside komplekteerimiseks ja koolitoetuse taotluste menetlemiseks. Mullu laienes see Tartu lasteaedadesse. Nüüd võtavad Arno kasutusele põhikoolid ja gümnaasiumid.

Kõikidel huvilistel on võimalik tänasest jälgida Tartu põhikoolide ja gümnaasiumide vabu õppekohti. Selleks tuleb külastada e-keskkonna Arno avalikku vaadet www.tartu.ee/arno/koolid.

Vanematel on võimalik e-keskkonna Arno vahendusel esitada koolile taotlusi ja teatisi. Koolid menetlevad esitatud taotlusi e-keskkonnas.

Vanematel säilib ka võimalus esitada taotlusi paberil, kooli esindaja sisestab selle ise e-keskkonda. «Ootame ja loodame, et võimalikult paljud vanemad kasutavad oma tahteavalduse väljendamiseks e-keskkonda,» märkis haridusosakonna juhataja Riho Raave.

E-keskkonda on võimalik logida nii ID-kaardi, mobiil-ID kui ka pangalingiga.

Arno kasutamise olulised järgmised tähtajad:

01.02.–10.03. komplekteeritakse ülelinnalise vastuvõtuga koolide esimesed klassid (Härma gümnaasium, Puškini kool, Annelinna gümnaasium, Karlova kooli muusikaklass)

15.03.–30.04. komplekteeritakse elukohajärgsete põhikoolide esimesed klassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles