Politsei: hetkel pole alust arvata, et tapmine Toomemäel oli ettekavatsetud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe nõlval toimunud kakluses tapeti mees.
Toomemäe nõlval toimunud kakluses tapeti mees. Foto: Kaspar Koort

Tartu politseijaoskonna juhi Veiko Järva sõnul ei ole hetkel põhjust arvata, et eile Tartus Toomemäelt leitud 45-aastase mehe surma taga on planeeritud kuritegu.

«Isikute ring on politsei poolt kindlaks tehtud, nende isikutega antud hetkel menetlustoimingud veel käivad, seetõttu ei saa politsei hetkel veel kinnitada täielikult mingeid versioone motiivist või põhjustest,» selgitas Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal

Ükski esmane menetlustoiming ei vihja tema sõnul sellele, et tegu oleks olnud ettekavatsetud või planeeritud vägivallateoga või et keegi oleks sellist tagajärge otseselt oodanud või tahtnudki.

«Aga kuna inimene on ikkagi meie hulgast lahkunud, siis mõistetavalt menetleb politsei seda tapmise paragrahvi järgi,» lisas Järva.

TV3: sõber tegi kümneliikmelisest grupist pildi

TV3 andmetel läks 45-aastane Äksi motoklubi liige Toomas koos kahe sõbraga sel saatuslikul ööl Tartu kesklinna pubisse «Pool kuus», kuid kohe tekkis tüli pubis olnud seltskonnaga. Üks Toomase sõber tegi veel enne pubist lahkumist sellest seltskonnast oma telefoniga foto. Kümneliikmeline seltskond hakkas neid aga jälitama ning ründas lõpuks Toomemäel. Peksjad aitaski tabada telefoniga tehtud foto, mille Toomase sõber politseile edastas.

Vaata lähemalt TV3 videost:

Pühapäeva varahommikul Tartust ülikooli peahoone tagant Toomemäe jalamilt leitud 45-aastase mehe täpse surma põhjuse selgitab välja Tallinnas Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis tehtav digilahang.

Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva märkis täna päeval Tartu Postimehele, et politsei on kindlaks teinud kümme meest, kes on praeguse info järgi eilse kaklusega seotud. «Meil on alust arvata, et konflikt kahe meeste grupi vahel oli tekkinud juba varem ning sündmuskohalt eemal,» vahendas riigiprokuratuur Liiva sõnu.

Politsei jätkab täna meeste ülekuulamisi ja muid kiireid menetlustoiminguid, et juhtunu asjaolud detailselt selgeks teha. Kuriteokahtlustuse või -kahtlustuste esitamine selgub lähemal ajal.

Kriminaaluurimine käivitati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tapmist. Sellises kuriteos süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles