Lõuna päästekeskusel vahetus juht

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna päästekeskuse uus juht Mart Haljaste.
Lõuna päästekeskuse uus juht Mart Haljaste. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile oli Lõuna päästekeskuse juhina viimast päeva tööl Margo Klaos, täna asus sellesse ametisse seni tema ühe asetäitjana töötanud Mart Haljaste.

Tallinnas 25 aastat tagasi päästjana tööle asunud Mart Haljaste (46) tuli Lõuna päästekeskusse ametisse 2006. aastal, eilseni töötas ta keskuse juhi asetäitjana päästetööde alal.

Mart Haljaste on olnud ka Eesti päästemeeskonna juht, nüüd on ta Eesti päästemeeskonna reservnimekirjas.

«Sain Lõuna päästekeskuse eelmiselt juhilt Margo Klaoselt väga hästi töötava organisatsiooni, millega on rõõm edasi minna,» ütles Mart Haljaste. 

Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja koha päästetööde alal täidab nüüd reageerimisbüroo juht Silver Konksi.

Üle 21 aasta päästeteenistujana töötanud Margo Klaos juhtis Lõuna päästekeskust regionaalsete päästeasutuste loomise algusest ehk 2006. aastast.

Tänasest töötab ta tähtajaliselt, esialgse kokkuleppe järgi kuni kaks aastat, riigikantseleis elanikkonnakaitse rakkerühma juhina.

Mida uus rakkerühm teeb? «Valitsuse üks tähtsaim ülesanne on Eestis uue kvaliteetse laiapõhjalise elanikkonna kaitse väljatöötamine nii rahu- kui ka terrori- ja sõjaolukorras,» selgitas Margo Klaos. «On tarvis, et võimalike kriiside puhul tegutsevad erinevad ametkonnad koos ning et iga elanik ja asutus teaks, milleks on vaja valmis olla ning kuidas erinevates olukordades käituda. Sellise ühise tegevuskava koostamiseks ongi kahe aastase projektina loodud uus rakkerühm.»

Margo Klaos lisas, et kuigi tema uus töökoht asub Tallinnas, ei koli ta pealinna. «Töötan Tallinnas, kuid elama jään Tartusse, mis on parim koht,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles