Andres Nöps tuli tudengite EMil üheksandaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sõudja Andres Nöps.
Pildil sõudja Andres Nöps. Foto: Margus Ansu

Läinud nädalavahetusel Saksamaal Hannoveri kanalil peetud üliõpilaste Euroopa meistrivõistlustelt naasis tartlane Andres Nöps (19) üheksanda kohaga.

Meesteklassis sõidab Nöps esimest aastat ning B-finaalis saavutatud kolmandat ning kokkuvõttes üheksandat kohta peab ta heaks tulemuseks.

«Konkurents oli kõva ja kohtadele käis tihe rebimine,» sõnas ta. Võitja aeg kujunes lõpuks üheksa sekundit paremaks, ülejäänud aga heitlesid sekund sekundis.

Sportlase hoog olnuks ehk paremgi, kuid nagu ka varasematelgi välisvõistlustel, tekkis Nöpsil sellelgi korral probleeme transpordiga. Nimelt sattus reis täpselt lendurite streigi ajale ning korraks käis peast läbi ka mõte autoga teele asuda. Lõpuks avanes võimalus lennata Tallinnast Istanbuli kaudu Hannoverisse. «Saime kella kolme paiku magama ja enne kella 11 hommikul tuli juba stardi poole liikuma hakata,» kirjeldas Nöps.

Veel aasta alguses sõudis Nöps kergkaalu kahepaadil koos viljandlase Kermo Randmäega. Koos käidi ka MMil, kust tuli 24. koht. «Otsustasime aga, et oleme mõlemad füüsiliselt tugevad ning ehk on üksiksõitjana potentsiaali rohkem,» ütles Nöps. Nüüd sõidavadki mõlemad kergkaalu (72,5 kg) ühepaadil ning kohad on tasapisi paranenud.

Füüsiline areng läheb järjest ülesmäge ja loodetavasti ei tule tagasilööke, rääkis sportlane. Tänavu talvel õnnestus tal püstitada U23 kergkaalu maailmarekord 1000 meetri sõudmises  ergomeetril. Uus aeg nii konkurentidele kui talle endale ületamiseks on 3,00:02.

Noormees ei tegele aga üksnes sõudmisega, vaid naudib sportimist igal viisil. Näiteks on ta tänavu Eesti meistriks tulnud lisaks sõudmisele ja sisesõudmisele ka talitriatlonis ning duatlonis. 3. oktoobril kavatseb ta joosta hommikul Tartu linnamaratonil 21 kilomeetrit ning osaleda seejärel Emajõel väikeste paatide 2,6 kilomeetri pikkusel regatil.

Noor sportlane unistab ka olümpiamängudest. «Tuleval aastal on veel vara, kuid järgmistel tahaks juba kaasa lüüa,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles