Tammeka ilus ründemäng Flora vastu punkte ei toonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka ja Flora mäng 21. augustil Tamme staadionil.
Tartu Tammeka ja Flora mäng 21. augustil Tamme staadionil. Foto: Veiko Soo

Tammekal tuli Tallinna Floralt reedeses 25. vooru kodumängus vastu võtta 1:4 kaotus, mis, mööngem, on hoopis väiksem kui viimatises omavahelises (13. vooru) mängus teenitud 0:7.

Võrreldes nimetatud 13. vooru mänguga läks Flora aga sel korral veelgi varem juhtima. Markus Jürgenson realiseeris juba mängu viiendal minutil Florale määratud penalti ning juba kuuendal minutil suurendasid külalised Albert Prosa löögist eduseisu. Avapoolaja lõpuks laiutas platool suhteliselt lootusetu 0:3.

Hoolimata tartlaste jaoks kehvast algusest ei kaotanud Tammeka mängijad lootust ja pead. Vastupidi. Tammeka näitas ilusat, positiivset ja ründavat jalgpalli. Mait Toom ei pidanud Flora väravas üldsegi mitte käed rüpes istuma, vaid pealelööke ja aktiivsust jätkus Tammekal küllalt. Ehk vaid teise poolaja alguses oldi pisut aeglasemad ja kaitsvamad.

See mänguilu paraku küll külmades tabelinumbrites ei peegeldu ja muidugi oli selge ka Flora üleolek, mis vähemasti laupäevase Levadia-Sillamäe mänguni tõstis Flora ka liigatabelit juhtima (reedeses Tallinna Infoneti ja Nõmme Kalju vahelises mängus lepiti 2:2 viiki).

Martin Hurda 82. minuti värav tõi mängu veelgi elavust ning ehkki 85. minutil lõi Rauno Sappinen Florale neljanda värava, jätkus see elavus ja aktiivsus tegelikult mängu lõpuni.

Tammeka järgmised voorud tulevad arvatavasti lihtsamad. 28. augustil mängitakse võõrsil hetkel meistriliiga madalaimal kohal paikneva Pärnu linnameeskonnaga. Sellele järgnevad kaks järjestikust lahingut (31.08 kodus ning 11.09 võõrsil) Viljandi Tulevikuga, kel liigatabelis hetkel Tammekast vaid kolm punkti rohkem.

Tõsi, ühelt poolt on tegemist küll lihtsamate mängudega, teisalt aga on need liiga lõpuosas paiknevate klubide jaoks küllap üsna otsustavad. Paide linnameeskond, kes hooaja vältel pikalt Tammekast tagapool asus, on parasjagu üsna korralikus hoos ning kasvatanud vahet tartlastega viie punktini. Viljandi, kes hooaja alguses tublisti kiita sai, on seevastu järjest vastu võtnud kaheksa kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles