Rulluisutajad vallutavad nädalavahetusel Tartu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. Tartu rulluisumaraton.
8. Tartu rulluisumaraton. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pühapäeval peetakse Tartu linna ja valla teedel rull­uisumaratoni, kus võtavad mõõtu nii Eesti tipud kui ka harrastajad.

Korraldajad on sellel aastal lisanud 42- ja 21-kilomeetrisele teekonnale kümnekilomeetri pikkuse distantsi. Võistluse direktor Kunnar Karu rääkis, et mullu tehti osalejate seas põhjalik küsitlus, millest tuli välja, et paljud ootaksid võistlusele lühemat rada, kus poleks laskumisi ega tõuse ning kuhu saaksid tulla ka algajad.

Karu ütles, et lühemale distantsile oodatakse ka noorsõitjaid, keda ea tõttu maratonidistantsile ei lubata, aga kellele lasteüritused jäävad väikeseks.

Vaheldusrikas rada

Homme leiavad aset rulluisusprint ja lastevõistlused, pühapäeval antakse start aga rulluisumaratonile. Pikim, 42-kilomeetrine teekond algab pühapäeval Narva maanteel Vahi ja Jänese tänava vahelisel lõigul. Sõit kulgeb marsruudil Narva maantee – Kõrveküla – Aovere – Kobratu – Aovere – Kõrveküla – Vahi – Aovere – Kõrveküla – Vahi – Kõrveküla – Tartu.

Rada sarnaneb mullusega ning maastik ja rajaprofiil on teekonnal muutlik.

Kõige suurem on rajal kõrguste vahe Tartu vallas Inglimäel, kus tõus ja laskumine on suurim. Kõrguste vahe võib seal jääda umbes viiekümne meetri kanti.

«Paljud välismaa sportlased, kes on Eestis võistlemas käinud, on öelnud, et see pole küll rada, kus rekordeid sõita, aga selgelt teekond, kus osalejatel on huvitav,» rääkis Karu.

Favoriidid

Tänavu tuleb maratonile teiste hulgas Eesti meister Sas­kia Alusalu, kes osales ka esimesel rulluisumaratonil.  

Meestest tõi võistluse direktor soosikuna välja samuti selleaastase Eesti rulluisumeistri Kert Keskpaiga. «Nemad on tõenäoliselt favoriidid, kuid loomulikud on Lätist ja Venemaalt ka tugevaid sõitjaid tulemas,» ütles Karu.

Päev enne maratoni, 22. augustil sõidetakse Narva maantee ja Kruusamäe tänava ristmiku lähistel 5. Tartu rulluisusprint, mis selgitab välja kiireima naise ja mehe. Samas kohas on ka lasteüritused.

Nagu varasematelgi aastatel, ootavad korraldajad võistlustele tänavu osalema umbes 1500 rulluisutajat.

Kas teate?

9. Tartu rulluisumaraton linna ja valla teedel

Laupäeval

• Lastesõidud ja rulluisusprint

• Kl 15–17.20 sprint 600 m

• Kl 16 tillusõit 500 m

• Kl 16.30 minimaraton 3,4 km

Lisainfo www.tartumaraton.ee

Pühapäeval

• 10, 21 ja 42 km start Raadilt

• Kl 11 – 21 km

• Kl 11.15 – 10 km

• Kl 13 – 42 km

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles