ERMi juurde viiv Muuseumi tee jääb esialgu riigi abita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Roosi tänava ja Muuseumi tee ristmik Eesti Rahva Muuseumi tulevase peahoone juures.
Pildil Roosi tänava ja Muuseumi tee ristmik Eesti Rahva Muuseumi tulevase peahoone juures. Foto: Margus Ansu

Kuna Tartu linnal pole raha, et ehitada tuleva aasta sügisel valmiva Eesti Rahva Muuseumi juurde viiv tee, küsiti lisa riigilt. Saadud vastusest selgub aga, et selleks pole raha ka riigil.

Hiljuti saatsid Tartu linnavalitsus, Tartu vallavalitsus, Eesti Rahva Muuseum ja Riigi Kinnisvara AS vabariigi valitsusele ühise märgukirja palvega toetada muuseumi juurde viiva juurdepääsutee väljaehitamist 1,6 miljoni euroga. Majandus- ja taristuministri Kristen Michali allkirjastatud vastuses seisab aga, et kehtivas, 2015. aasta riigieelarve seaduses Muuseumi tee ehituseks raha ette nähtud ei ole. Samuti ei leidu vajalikku summat juba varem kinnitatud riigimaade teehoiukavas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lubab taotlust uuesti menetleda 2016. aasta riigieelarve seaduse eelnõu väljatöötamisel. Selleks nõutakse aga rohkem informatsiooni tee ehitusprojekti ja selle võimalike variantide kohta.

Peale selle palutakse lisateavet, mida täpselt pidas Tartu vald silmas, kui ta kinnitas ühises pöördumises oma huvi ja valmisolekut osaleda muuseumi juurdepääsutee väljaarendamises. Konkreetseid tegevusi ja omafinantseeringu võimalusi küsitakse ka teistelt allakirjutanutelt.

ERMi kerkiva hoone juurde Raadile viib kaks tänavat. Roosi tänav, mida Tartu linn parasjagu remondib, ning Muuseumi tee Narva maantee ja Vahi tänava ristmikult. Muuseumi teed soovivad asjaosalised  remontida eelkõige seetõttu, et ERMi peamaja avamise järel on oodata piirkonnas liikluskoormuse märkimisväärset kasvu.

Lisaks asfaltkatte uuendamisele soovib linn Muuseumi teele ka tänavavalgustust ja tahab ehitada kõnnitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles