Pildid: talisuplejad saabusid ujudes kesklinna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et jäist vett viimasel ajal napib ja Emajõgi on soojenenud ilmateenistuse andmetel juba 14,7 kraadini, tuleb taliujujatel hea enesetunde saamiseks ujuda lihtsalt pikemalt.

Neljapäeva õhtul võetigi ette ujumine distantsil, kus suviti peetakse Emajõe karikavõistlusi. Lodjakoja juures asuvast rannast läks vette neli meest. Veest välja ei tuldud aga mitte turuhoone juures, kuhu ujumisvõistluse ajaks paigaldatakse sild, vaid Atlantise restorani juures.

Ilusa ilmaga jõe kallaste peal aega veetnud inimesed elasid ujujatele kaasa. Kui tavapäraselt kutsutakse jões inimesi nähes kohale päästjad, siis sel korral saadi aru, et ujujad pole hädas. Lisaks teavitasid nad oma ettevõtmisest eelnevalt Lõuna päästekeskust.

Distantsi pikkuseks kujunes kaardi järgi umbes 1625 meetrit ehk veidi rohkem kui üks maamiil. Ilmselt ei olnud ujujate teekond päris sirge, kaasa võetud GPS-seade näitas distantsi pikkuseks 2,19 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles