Holokaustinäitus andis alust tavatult põhjalikuks artikliks Vikipeedias

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipeedia artikli algus.
Vikipeedia artikli algus. Foto: Repro

Tartu kunstimuuseumi näitusemajas 7. veebruaril avatud näitus «Minu Poola. Mäletamisest ja unustamisest» ehk holokaustinäitus pakub jätkuvalt pinget ja huvi. Üks tähelepanu keskmes püsimise märke on veebipõhise vaba sisuga entsüklopeedias Vikipeedia ilmunud artikkel, mille koostas ja avaldas eelmisel nädalal Raul Veede.

Raul Veede on Vikipeedia üks vabatahtlikke kaastöölisi. Leiba teenib ta Tartu linnavalitsuse teabeteenistuse meediaspetsialistina. Varem ei ole ta ühestki näitusest Vikipeediasse artiklit koostanud. «Tundus piisavalt oluline,» ütles ta «Minu Poolast» kirjutamise kohta.

Artikkel on Vikipeedia üldiselt lühikesi tekste arvestades tavatult suur ja erakordselt viiterohke – neid on üle 30. Lisatud on linke peaaegu 60 kajastusele Eestis ja peaaegu 20 kajastusele välismaal.

Täna ja homme ei saa näitust «Minu Poola» vaadata, sest Tartu kunstimuuseumi näitusemaja (Raekoja plats 18) on esmaspäeviti ja teisipäeviti külastajatele suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles