Tartu arhitektuuriosakonna juhti ähvardab vallandamine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

Tartu linnapea käskkirjaga alustatud distsiplinaarmenetlus tuvastas arhitektuuri ja ehituse osakonnas toimingute tähtaegade sagedase ületamise ja juhtimisprobleeme, mistõttu osakonnajuhatajat Andrus Mäeseppa võib oodata vallandamine.

Linnavalitsuse sisekontroll lõpetas menetluse üleeile ja allkirjastas kokkuvõtte, mis on edastatud Andrus Mäesepale tutvumiseks ja selgituste andmiseks.

Linna sisekontrolör Raivo Bachmann ütles, et Mäesepp on ainus süüteos kahtlustatav.

Millised etteheited Mäesepale täpsemalt on, ei soovinud Bachmann kommenteerida enne, kui Mäesepp on saanud oma selgitused esitada, selleks on tal aega viis tööpäeva.

Postimehe andmetel olid vaatluse all ehitusloataotlused ajavahemikus tänavu aprillist augustini ja umbes kolmveerandi puhul ületasid toimingud ettenähtud tähtaega.

Menetlustähtaegade ületamine oli üks põhjusi, miks linnapea distsiplinaarmenetluse algatas, ja osakonna juhtimisprobleemid on ka ammu teada. Kas uurimisest koorus välja mõni soovitus, mida osakonnas ette võtta?

«Töökoormus tuleks ümber jagada, et projektide menetlemine oleks võimalik tähtajaks,» vastas Bachmann.

«Kui räägime linna arengust, siis arhitektuuri ja ehituse valdkond on üks tõsisemaid, võibolla isegi üks kõige tõsisem võimalus linna arengu mõjutamiseks,» kommenteeris linnapea Urmas Klaas menetluse algatamist sügisel. «Kui projektid istuvad osakonnas, nende menetlemise tähtaegadest ei peeta kinni, kui ehituslubade väljastamised ületavad tähtaegu, siis annab see inimestele, olgu nad eramaja ehitajad või ettevõtjad, selge sõnumi, et nad ei ole Tartus teretulnud. Sellist olukord tuleb ühemõtteliselt muuta.»

Nüüd oli Klaas kommenteerides napp, mööndes vaid, et korralagedus oli arvatust suurem. Pikemaid kommentaare lubas linnapea pärast seda, kui on möödunud Mäesepale antud viis tööpäeva vastamisaega.

Ka ehitusvaldkonna abilinnapea Jarno Laur jäi ütlustes napiks. Ta möönis juhtimisprobleeme.

«Peale selle, et see pakub avalikkusele huvi, on see ka peen juriidiline lugu,» ütles Laur.

«Ausalt öeldes ei tahaks anda võimalust pärast kohtus viidata mingitele protseduuririkkumistele. Kokkuvõte on sisekontrolli poolt allkirjastatud ja esitatud asjaosalistele tutvumiseks ja vastulauseteks. Kui selleks antud aeg saab ümber, teeb linnapea karistusotsuse ja kommenteerime, nagu jaksame,» lisas ta.

Postimehe andmetel võib Mäeseppa oodata ees vallandamine, kui ta ei pane lauale avaldust omal soovil lahkumiseks.

«Milles ma ise endale etteheiteid teen, on see, et ma pole suutnud osakonnajuhatajat veenda selles, et ta ei sobi selle töö peale,» ütles Laur. «Tegin seda katset kevadel ja see ei ole vilja kandnud. Läbi muu protseduuri, milleni kahjuks oleme pidanud minema, on raisku läinud hulk aega ja väga palju energiat kõigil asjasse puutuvatel. See on minu viga küll.»

Mäesepa koondamine ei ole Lauri selgitusel võimalik, kuna tal on alla kolmeaastane laps.

Eile Mäesepp tööl ei olnud, ta oli võtnud hoolduslehe, ütles osakonna sekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles