Elva rahvas koostab hääletades tööde pingerivi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal valiti Elva aasta teoks Seeneriik, mille naabrus vajab korrastamist.
Eelmisel aastal valiti Elva aasta teoks Seeneriik, mille naabrus vajab korrastamist. Foto: Margus Ansu

Elva linnavolikogu kaasava eelarve komisjon otsustas eile saata rahvahääletusele 17 kaasava eelarve ettepanekut, mille hulgas on igas vanuses inimesi puudutavaid töid.

Kaasava eelarvega soovitakse männilinnas renoveerida avatud noortekeskuse ruumid, luua Elva jõe äärde Peedule juurde puhkamis- ja sportimisvõimalusi, uuendada kohalikku leinamaja ja ehitada linnastaadionile vähemalt 200-kohaline tribüün.

Samuti lähevad hääletamisele ettepanekud, mille tegijad soovivad rajada koertele treeninguväljaku ja ametliku ujumiskoha.

Tööde nimekirjas on mänguväljakute uuendamine, linna nelja pinksilaua paigaldamine, Lauliku tänava katmine kattematerjaliga, Mahlamäe risti korrastamine ja vareste peletamiseks linnupeletite soetamine.

Soovitakse rekonstrueerida Pulga oja paisjärv, korrastada Seeneriigi ja Verevi järve vaheline parkmets ning paigaldada Staadioni parkmetsa jõutreeninguvahendid.

Hääle saab anda ka turvakaamerate paigaldamisele ning Arbi järve uisuringraja või Verevi randa veeatraktsioonide rajamisele.

Kaasava eelarve rahvahääletusel võivad 10.–16. novembrini osaleda Elva kõik vähemalt 16-aastased elanikud.

Hääletada saab koduleheküljel www.elva.ee, kus tuleb end identifitseerida ID-kaardi või mobiili-IDga.

Need, kellel puudub võimalus hääletada internetikeskkonnas, võivad oma hääle anda tööpäevadel Elva linnavalitsuse teisel korrusel sekretäri juures. Kaasa on tarvis võtta isikut tõendav dokument.

Hääletada saab kuni kolme meelepärase ettepaneku poolt. Ettepanekud reastatakse häälte arvu järgi.

Elva linnavolikogu otsustas septembri lõpus, et tuleva aasta eelarvest on 10 000 euro investeerimine linnaelanike otsustada.

Kaasava eelarve põhimõtteid on rakendanud ka Tartu, Kuressaare ja Viljandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles