Tartu mehed lõid kaalulangetajale uue abilise

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Mägi haarab veebitreenerist abimehe kaenlasse ja loodab, et see kasutajaile meeldib. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli füsioteraapia erialal ja tegelenud treeningu- ja toitumisalase nõustamisega aastaid.
Heikki Mägi haarab veebitreenerist abimehe kaenlasse ja loodab, et see kasutajaile meeldib. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli füsioteraapia erialal ja tegelenud treeningu- ja toitumisalase nõustamisega aastaid. Foto: Margus Ansu

Kui rääkida heasse vormi saamisest, siis võid sa hommikust õhtuni treenida, ent kui sööd valesti, siis muutust ei näe, ütleb treener Heikki Mägi. See on ka põhjus, miks ta mõtles välja toitumiskavade koduse planeerija.

Heikki Mägi tutvustab tartlaste väljaarendatud veebipõhist toitumisnõustajat, mille kohta ta usub, et see on ainulaadne.

Ta selgitab, et näib peaaegu võimatu panna käsitsi kokku  ideaalset toitumiskava, mis vastaks konkreetse inimese vajadustele ja eesmärkidele ning oleks toitainete ja vitamiinide sisalduselt igati proportsioonis.

Kui Heikki Mägi 2009. aastal lõi ettevõtte Fitnessteam ja hakkas seal koostama treeningu- ja toitumisprogramme, siis just seda ta kogeski.

Tal tuli seejärel hakata nuputama, missugune võiks olla  vajalik ja hea abimees.

Nüüd ongi Veebitreener.ee valmis, ja pole mõeldud mitte ainult personaaltreenereile. Seal saab ka tavakasutaja oma toitumiskava koostada, muretsemata toidukoguste ja kalorsuse pärast.

Ka valvab arvuti valkude, süsivesikute ja rasvade proportsiooni järele ning suudab tähelepanu juhtida sellele, et inimene eelistaks tervislikke toiduaineid vähem tervislikele.

Heikki Mägi on nõus, et internetist leiab ridamisi toitumispäevikuid. Aga kõik need on üles ehitatud põhimõttel, et inimene paneb sinna tagantjärele kirja, mida ta on söönud, ning alles siis näeb, kas ta on talitanud õigesti või valesti.

«Meie püüame teha vastupidi,» selgitab ta. «Meie keskkonna peamine erinevus seisneb selles, et inimene planeerib ette, mida sööma hakkab – päriselus töötab see paremini.»

Kui veel täpsemalt kirjeldada, siis näiteks toiduainete tulpasid, kust valida oma päevamenüüsse aineid, on neli ja need on pealkirjastatud nii: valgud, süsivesikud, rasvad ja roheline. Meeles tuleb pidada vaid, et toiduained pärineksid kindlasti igast tulbast.

Inimene niisiis valib, mida ja kui tihti ta süüa tahab, ja arvuti näitab, kui palju ning mis vahekorras seda teha tuleks.

«Teenus on kenasti töötanud juba paar nädalat. Selle ajaga on tulnud meile 5500 registreerunut. Kõigil alustajatel on seitsmepäevane tasuta prooviperiood, seejärel tuleb kasutamise eest hakata maksma,» lausub Mägi.

Ta on ka ühe kaalulangetuslehe peatreener ja blogija. Ühes hiljutises postituses räägib Mägi, mis juhtub siis, kui inimene kiiresti kaalu langetab ja nälgib, ning kuidas eristada tervisele ohtlikke ja tervislikke kaalulangetamiskavu.

«Selleks, et kaotada keharasva, ei pea viima süsivesikute kogust nullilähedale, ei pea viskama toidust välja rasvu. Süüa tuleb mitmekesiselt,» rõhutab ta.

Veebitreener.ee

• Toitumiskavade planeerimise töövahend.

• Soovitab toiduaineid ja arvutab ise õiged kogused, arvestades inimese eesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles