Üha rohkem vargaid leiab tee suvilatesse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila. Pilt on illustreeriv.
Suvila. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula

Tänavu seitsme kuuga on politsei Tartumaa ja Tartu linna suvilates kokku registreerinud 772 vargusjuhtumit, mis on enam kui mullu samal ajaperioodil - 516.

Politsei hoiatab, et maapiirkonnas üksikuna seisvad või ka üksteise kõrval paiknevad tühjad suvilad meelitavad ligi vargaid, kes veavad kaasa kõik vähegi väärtusliku alates pesunöörile jäetud pükstest kuni aiatehnikani ning seega on oluline oma kaitsta.

Lõuna prefektuuri varavastaste kuritegude talituse vanemuurija Lilian Palu sõnul varastatakse enamasti sealt, kus nähakse lihtsat võimalust või juhust täiendavaks «sissetulekuks». Nii võetakse suve lõpus sageli luubi alla just suvemajad, mis linna siirdunud pererahvast tühjaks jäävad, märkis Palu.

Palu sõnul ilmneb probleem sagedamini just sügiskuudel, kui inimesed on suvekodudest lahkunud ning näiteks hinnaline aiatehnika talveajaks pisikese tabalukuga puukuuri pistetakse. «Silmas tuleb pidada, et kui suvilasse otsustatakse jätta midagi hinnalist, millest niisama lihtsalt ilma jääda ei taha, tuleb leida sobilikke vahendeid hoone või kõrvalhoonete turvalisuse tõstmisel,» nentis ta.

Valvekaamera kõrval on Palu sõnul üheks tõhusamaks viisiks oma vara kaitsel naabrivalve ning varguse korral on naabrid politseile ka tunnistajateks, kellelt saadakse tihti kaalukaid juhtlõngu edasiseks uurimiseks.

Politsei hoiatab, et lisaks varastele on korrakaitsjate huviorbiidis samamoodi kõik asjaosalised, kes varastatud esemeid endale soetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles