Noor juht pigistas eluga riskides BMWst viimase välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud mõõtmas liikluskiirust.
Politseinikud mõõtmas liikluskiirust. Foto: Peeter Langovits

Politseile rääkis 18-aastane Andres, et ta vaid proovis sõidukit. Patrull mõõtis tema juhitud auto kiiruseks Võru-Põlva teel 197 km/h.


Arutu kihutamise avalikul maanteel tuvastas politseipatrull 2. juulil Võrumaal kell 22.15, mil BMW liikus Võru suunas otse vastu kiirust mõõtvaile politseinikele, vahendas Lõuna prefektuur.

Politsei hinnangul on selline enda ja teiste elu ohtu seadev käitumine taunitav ja vastutustundetu. «Liiklusõnnetuste üheks peamiseks põhjuseks on vale sõidukiirus,» tõdes Võru politseijaoskonna juht Tauno Klaar. Tema sõnul juhtuvad statistika järgi enam kui pooled inimkannatanutega avariid liiga suure kiiruse tõttu. «Kurb on tõdeda, et viimaste Lõuna-Eestis aset leidnud traagiliste õnnetuste põhjal ei võeta ikkagi õppust.»

BMW juhile koostas politsei väärteoprotokolli, liiklusseadus näeb lubatud sõidukiiruse ületamise eest üle 40 km/h ette rahatrahvi kuni 12 000 krooni, aresti või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmise kuni ühe aastani.

28. juunist algas maanteeameti ning politsei- ja piirivalveameti ühiskampaania lubatud piirkiirusest kinnipidamiseks ja ohutu sõidukiiruse valikuks maanteel. Kampaania sõnum - sinu lähedaste elud pole katsetamiseks - soovivad korraldajad vähendada lubatud kiiruse ületamist.

Mullu juhtus Lõuna-Eestis 421 liiklusõnnetust, milles hukkus 25 inimest ja sai vigastada 546 inimest. Neist õnnetustest 30 põhjustasid alaealised.

Politsei tuletab meelde, et Lõuna-Eestis toimib liiklusliin numbriga 14 900, kuhu saab edastada infot liiklushuligaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles