Monolavastus räägib emast, vanaemast ja ämmast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia DeSotto
Julia DeSotto Foto: Erakogu

Kanada näitleja, stsenarist ja produktsioonifirma Lulubelle Productions peaprodutsent Julia DeSotto  tõi teisipäeval Kuusalu rahvamajas ja eile Tallinnas kirjanike majas vaatajate ette monolavastuse «I Remember Ma­ma» ehk «Mäletades Ma­mat». Täna on ta Tartus.

Kolmest naisest

Eesti kirjanduse seltsi teate kohaselt jutustab Julia DeSotto oma lavastuses tõsiseid ja naljakaid lugusid kolmest tähtsast naisest oma elus – oma eesti emast, itaalia vanaemast ja šoti ämmast. Nende sitkus, julgus ja tarkus on tugevalt mõjutanud teda ja tema vaateid elule.

«I Remember Mama» sündis armastusest pere vastu ja kohusetundest hoida mälestusi pereliikmetest alles ka pärast seda, kui nad on meie hulgast lahkunud.

Väljaande Eesti Elu / Estonian Life (www.eestielu.ca) andmeil on Julia DeSotto ema poolt eesti ja isa poolt itaalia verd kanadalanna, kellele see on esimene käik emamaale. Pärast teatrituuri lõppu jääb ta veel mõneks ajaks siia, et osa saada ka laulupeost.

«I Remember Mama» esietendus oli 2011. aastal Toronto International Fringe Festivalil Tarragoni teatris. Järgmistel aastatel mängiti seda teistes teatrites ning mullu ja tänavu Tartu Col­lege’is, Toronto eestlaste keskuses.

Täna kirjandusmuuseumis

Täna kell 19 tuleb lavastus «I Remember Mama» vaatajate ette Eesti kirjandusmuuseumis Tartus (Vanemuise 42). Etendus on inglise keeles, saadaval on näidendi teksti tõlge eesti keelde. Vaatama pääseb tasuta, vabatahtlik annetus on teretulnud.

Eesti Elu teatel on lavastus seoses emamaa turneega veidi muutunud. Nimelt on Julia DeSotto perealbumeid lapanud, vanades paberites ja mälusopis tuhninud, et etendusele eesti sisu lisada. Tema eesti keelgi on lihvi saanud, et etenduses kõlavad eestikeelsed laulud kodustele kõrvadele õigemad tunduksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles