Inspektsioon: värvi otse kanalisatsiooni uhtmine oli viga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Ringtee tänaval pudenesid veoki koormast maha värvipütid. Päästjad koristasid tänavalt värvi ning pesid asfaldi puhtaks. Pesuvesi valgus mööda tänavat sadeveekaevu ning voolas Emajõe poole.
Tartus Ringtee tänaval pudenesid veoki koormast maha värvipütid. Päästjad koristasid tänavalt värvi ning pesid asfaldi puhtaks. Pesuvesi valgus mööda tänavat sadeveekaevu ning voolas Emajõe poole. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul paiskus Tartus Ringtee tänaval veoki koormast asfaldile paarsada liitrit valget värvi. Päästjad koristasid suurema osa värvist ära ning pesid hiljem tänava puhtaks. Keskkonnainspektsiooni nõudel on aga sadeveekanalisatsiooni ja Emajõge ühendav kraav praegu suletud ning otsitakse võimalusi vee väljapumpamiseks.

Keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo juht Tanel Türna ütles, et tegemist oli veebaasil sisetöödeks mõeldud värviga. Selle otse loodusesse juhtimine pole siiski soovitav ning värvi veega sadeveekanalisatsiooni uhtmine oli viga, leidis Türna. Päästjad kooskõlastasid oma tegevust keskkonnainspektsiooni valvetelefonil, kust neile esialgsetel andmetel anti luba tänavat veega pesta. Kes ja millise soovituse täpselt päästjaile andis ning kuidas ametkondade vahel suhtlus käis, vajab siiski selgitamist.

Kella 14.03 ajal sai häirekeskus teate, et valget värvi sisaldav vesi on jõudnud sadeveekanalisatsiooni ja Tartu veevärgi veepuhastusjaama väljaveokanalit ühendavasse kraavi. Inspektsioon lasi vee voolu peatada ning alustas läbirääkimisi jäätmekäitlusfirmaga eesmärgiga saastunud vesi kraavist välja pumbata. Kas valget värvi jõudis ka Emajõkke, pole inspektsioon esialgu tuvastanud.

Türna sõnul otsustab inspektsioon edasise uurimise käigus, kas kellegi tegevuse suhtes on tarvis alustada menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles