Lennundushuvilisi jagus õhku ja maale

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel kogunes igas vanuses lennundushuvilisi Ülenurmelt mõne kilomeetri kaugusele Lange külla, et näha, kuidas trikitavad lennukid ja hüppavad langevarjurid.

Laupäeva pärastlõunaks oli Eesti Lennundusmuuseumi juurde kogunenud rohkem inimesi kui mullu samasugusele üritusele. Ilm oli sel korral loonud lendamiseks ja selle nautimiseks suurepärased võimalused. Nii noored kui ka vanad jäid iga mootoripõrina peale seisma ning vaatasid uudishimulikult ja ärevalt õhku.


Ka lennupäevade peakorraldaja Mati Meos rõõmustas päikesepaistelise ilma üle. «Sel aastal on meil ilmaga vedanud ja üritus on hästi sujunud,» ütles Meos rahulolevalt. Peakorraldaja sõnul oli sel aastal lennundusmuuseumisse kogunenud rohkem huvilisi kui möödunud aastal. «Eks me saame rahvaga aina enam tuttavaks ja siis tullakse ka siia tagasi,» arvas Meos.

Lennunduspäevad olid tänavu erilised selle poolest, et oma oskusi oli tulnud näitama mitmekordne vigurlennu maailmameister leedukas Jurgis Kairys. «Rahvas lihtsalt ahhetas tema akrobaatika peale,» lausus Meos.

Samuti avati õhukaitseosakond, kus sai näha rakette ja kahureid. «Inimestele pakub see väga huvi, sest ega rakette niimoodi iga päev päris lähedalt ei näe,» ütles Meos.

Lennunduspäevadel langevarjuhüpet sooritanud Rauno Lehtsalu rääkis, et ta ei saanudki päeva esimest hüpet kaasa teha. «Ma olin lennukis valmis hüppama küll, aga langevarju avamisautomaat oli end välja lülitanud,» ütles Lehtsalu. Teise hüppe tegi ta aga kaasa. «Väga mõnus oli hüpata, õhus oli hea jahutav tuul ja polnud üldse palav,» kirjeldas ta.

Lennukeid uudistasid teiste seas ka tartlased Katrin Kisand ja Maire Kisand. «Mulle väga meeldib, et seesugust üritust korraldatakse, lennundus huvitab mind väga,» lausus Maire Kisand ja põhjendas seda sellega, et tema mõlemad tütred, kellest üks oli ka temaga kaasas, tegelevad lennundusega.

«See on väga tore pereüritus ja siin on kõigil põnev,» lausus purilendur ja lennujuht Katrin Kisand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles