Possa kantseldab oma esimesi lapsukesi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Läinud laupäeva esimestel tundidel sai Elistvere loomapargi noor, kolmeaastane metsseaneiu maha oma esimese pesakonnaga. Esmalt arvasid loomapargi töötajad, et noor siga toob ehk vaid paar «kirpu» ilmale, Possal aga sündis lausa neli poega.


Õige pea tuli neile lisa, sest reedel oli maanteelt leitud haavalehena värisev vastsündinud põrsas.



Pargi talitaja Elo Melk, kes leidlast paar päeva oma kodus turgutas, passis peale, mil Possa oma tittede juurest hetkeks pissile läks, ning sokutas siis Riina Ritsikaks ristitud triibiku teiste põrsaste hulka.



On see nüüd sellest, et Possa lugeda ei oska, või on ta lihtsalt nii altruistlik seaema, igal juhul lõi ta põrsaste juurde naastes oma toidulaua kõigile viiele letti ja nüüd ei saa enam keegi aru, kes on Possa enda laps, kes leidlaps.



Elo Melk arvas, et kuna loomapargi seaperel on just valmimas uhiuued luksuslikud aedikud, siis jäävad kõik põrsad pargi püsielanikeks.



Tänu uutele aedikutele on külastajatel nüüd sigade tegevusest parem ülevaade ja ka talitajate elu on hoopis lihtsam.



Seapõrsad on loomapargi esimesed titebuumi kuulutajad. Praegu tatsab oma aias ringi suure kõhuga põhjapõder, peagi on oodata järelkasvu kitsedelt ning ka ilveste kuningriigis peaksid maikuus pisikesed ilmavalgust nägema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles