Kas Zeppelini ees joontega tähistamata alal parkides saab trahvi?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valesti pargitud autod neljapäeva ennelõunal Zeppelini keskuse ees.
Valesti pargitud autod neljapäeva ennelõunal Zeppelini keskuse ees. Foto: Martin Pau

Zeppelini kaubanduskeskuse ees kipub muist parkijaid parkima joontega tähistamata alale, raskendades korra järgi parkinuil väljasõitu parkimiskohtadelt. Kas seal parkimist korraldav Europark Estonia on määranud korra eirajaile 30-euroseid leppetrahve või nende autosid teisaldanud, nagu võib lugeda infotahvli hoiatustest?

Vastab Europark Estonia tegevjuht Karol Kovanen:

Seni kedagi trahvitud ega autosid teisaldatud pole. Meil on juriidiline alus seda teha, aga nad on ikkagi Zeppelini kliendid. Alati ei pruugi parkimiskorra eiraja ollagi päris hoolimatu, võibolla lihtsalt veidi tähelepanematu.

Teatud kellaaegadel on kliente, kes soovivad parkida maja ees ukse lähedal, rohkem kui parkimiskohti. Parkimisalal tervikuna on aga parkimiskohti alati piisavalt. Kõik ei pruugi tahta keskuse alla parklasse sõita. Eks see ole peamiselt mugavuse küsimus. Paljudele on juba 50 meetrit kõndida ületamatult vastumeelne.

Lähiajal laseb keskus joonida asfaldile kollased kastid, millega rõhutatakse, et sellele alale parkida ei tohi. Piltlikult tehakse keeld puust ja punaseks, et valesti parkimist oleks raskem õigustada.
Seal on olnud intsidente, kus tagurdades on mõni valesti pargitud auto ära mõlgitud. Kui on kutsutud liikluspolitsei, on tehtud selgeks, et õigus ei jää valesti parkijale.

Ühtpidi ei taha me ühtegi klienti ära ajada, aga kui häiritakse selgelt neid kliente, kes pargivad korralikult, tuleb midagi ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles