Lutsu huumoripreemia sai karikaturist Peep Pedmanson

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse kirik ja rahvamaja
Palamuse kirik ja rahvamaja Foto: www.palamuse.ee

Täna sai paika arvult juba 21. Lutsu huumoripreemia laureaat, kelleks sai karikaturist ning animafilmi looja Peep Pedmanson.


Palamuse rahvamaja juhataja Valdi Reinase sõnul valis Pedamsoni välja vallavalitsuse liikmetest ning kohalikest ettevõtjatest koosnev Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadi valimiskogu. Hääletus oli salajane.



Jõgevamaalt Põltsamaalt pärit mehe kasuks rääkisid tema stsenaariumid filmidele ja saadetele  «Vanad ja kobedad», «Õpetajate tuba» ning «Eestlane ja venelane».



Laureaat saab auhinnaks rahalise preemia ning skulptor Tauno Kangro taiese. Kui suureks auhinnasumma tänavu kujuneda võib, ei osanud Reinas veel öelda, kuna annetusi alles kogutakse. «Sõltuvalt majandusoludest kardame, et auhinnaraha jääb mullusest väiksemaks.» Eelmisel aastal pälvis 35 000-kroonise preemia Gaute Kivistik alias Rohke Debelak.



Lutsu huumoripreemia antakse pidulikult üle Palamuse rahvamajas 5. aprillil. Auhind asutati 1987. aastal Kevade kolhoosis ning traditsioon on Palamuse valla eestvõttel jätkunud tänaseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles