VIDEO Vabariigi aastapäeva puhul anti ülikooli aulas kätte aastaauhinnad

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Tartu ülikooli aulas antakse vabariigi aastapäeva kontsertaktusel kätte aastaauhinnad, Peeter Tulviste mälestusfondi preemia ja kolme rektori stipendium. Teiste hulgas võtab sõna ka president Toomas Hendrik Ilves.

Tartu ülikool tunnustab kolmandat aastat tegusid, mis aitavad lahendada ühiskondlikke probleeme ja leevendada kitsaskohti. 

Aasta ühiskonnategu on eesti keele õppe ning kestliku moe- ja ettevõtlusõppe ühendanud «Moepööre».

Auhinna saajad on Viljandi kultuuriakadeemia projektijuht Lembe Lahtmaa, materjaliõpetuse nooremlektor Diana Tuulik ja Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar.

Aasta teadustegu on Eesti rahva kultuurilist, keelelist ja geneetilist kujunemist mõjutanud ja mõjutavate protsesside tervikliku käsitluse loomine. 

Auhinna saajad on arheoloogia kaasprofessor Mari Tõrv, arheoloogia professor Valter Lang, arheogenoomika professor Kristiina Tambets, eesti keele ajaloo ja murrete professor Karl Pajusalu, arheoloogia nooremteadur Silvia-Kristiin Kask ja projektijuht Sandra Sammler.

Aasta keeletegu on eestikeelne kõrgkooliõpik «Rakubioloogia». Õpik kätkeb süsteemset ja ajakohastatud ülevaadet tänapäevasest rakubioloogiast, hõlmates ka teadmisi arengubioloogiast, immunoloogiast, kasvajate tekkest ning histoloogiast. 

Auhinna saajad on vivaariumi juhataja Sulev Kuuse ja rakubioloogia professor Toivo Maimets.

Tartu ülikooli aasta õppejõud humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas on maailma keelte ja kultuuride instituudi inglise keele kaasprofessor Jane Klavan, sotsiaalteaduste valdkonnas Pärnu kolledži sotsiaaltöö õpetaja Valter Parve, meditsiiniteaduste valdkonnas bio- ja siirdemeditsiini instituudi inimese anatoomia lektor Helen Zirnask ning loodus- ja täppisteaduste valdkonnas keemia instituudi kolloid- ja keskkonnakeemia lektor Edith Viirlaid. 

Lisaks aastaauhindadele kuulutatakse aktusel välja ka Peeter Tulviste mälestusfondi preemia ja kolme rektori stipendiumi saajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles