Päevatoimetaja:
Richard Särk

Romude tasuta äraveo kampaania osutus automaksu hirmus menukaks

Copy
Tartust ja Tartumaalt jõudis ülikoolilinnas tegutseva ASi Kuusakoski kokkuostupunkti 34 autoromu, millest enamik oli eilseks juba kokku pressitud. Veel neli kampaaniasõidukit saabuvad aga kokkuleppe kohaselt augustis, lisas Kuusakoski Lõuna piirkonna ostujuht Veiko Mürk.
Tartust ja Tartumaalt jõudis ülikoolilinnas tegutseva ASi Kuusakoski kokkuostupunkti 34 autoromu, millest enamik oli eilseks juba kokku pressitud. Veel neli kampaaniasõidukit saabuvad aga kokkuleppe kohaselt augustis, lisas Kuusakoski Lõuna piirkonna ostujuht Veiko Mürk. Foto: Signe Oidekivi

Kahe päeva eest lõppes kliimaministeeriumi ja transpordiameti autoromude tasuta kokku kogumise kampaania ning eile said Kuusakoski töötajad juba rahulikumalt võtta. Inimeste huvi vanast sõidukist priiks saada oli suur, tõdesid algatuse eestvõtjad.

Kuid pakkumine oli ka mõistlik: romust sai sel kuul kahe nädala jooksul ehk kuni 14. juulini teavitada autolammutuste liidule või aktsiaseltsile Kuusakoski, mis siis sõiduki tasuta minema viisid. Isegi siis, kui helistaja polnud romu omanik.

Seesuguseid kampaaniaid on varemgi korraldatud ning Kuusakoski senine tellimuste rekord pärines 2020. aastast, mil kutsuti neid romudele järele kokku 132 korral. Nüüd kerkis see 190 tellimuseni ja nii mõnigi tellija loovutas mitu sõidukit. Seega jõudis utiliseerimisele üle kahesaja sõiduki.

Tagasi üles