Prokuröri üllatas Tartu ülikooli raamatukogust haruldusi varastanud isikute idee ja tegevus (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Gruusia kodaniku Beqa Tsirekidze (46) karistuseks mõistetud kaks aastat vangistust algas tema kinnipidamisest 11. mail 2023.
Gruusia kodaniku Beqa Tsirekidze (46) karistuseks mõistetud kaks aastat vangistust algas tema kinnipidamisest 11. mail 2023. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel nädalal mõistis Tartu maakohus Gruusia kodaniku Beqa Tsirekidze (46) süüdi Tartu ülikooli raamatukogust kaheksa haruldase raamatu varguses, mille ta on toime pannud grupis ja suures ulatuses. Kohus määras talle karistuseks kaks aastat vangistust. Intervjuus avab prokurör Laura Bellen selle Eestis enneolematu kuriteo üksikasju.

Tsirekidze rääkis kohtuistungil novembris, et on kõrgema haridusega, töötanud Tbilisi ülikoolis ja ühes keskkoolis asedirektorina, aga mõni aasta tagasi sõitis elama Ukrainasse. Tal on kuus last ja kuus lapselast. Kui palju on nendes väidetes tõtt?

Seda, mis tema jutus on tõde, teab ainult tema ise. Meie menetluse fookuses ei olnud tema tausta väljaselgitamine, vaid konkreetse kuriteo asjaolude väljaselgitamine ning toimepanija kohtu ette viimine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles