Must nädalalõpp Päästjad tõid täna tulest välja kaks inimest

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Uuendatud 15. jaanuar 2024, 10:11
Copy

Tartumaal oli täna kaks põlengut, kus päästjad tõid eluruumidest välja inimese, üks sai väga raskeid põletushaavu Tartus Saekoja tänavas ja suri haiglas, teine hingamisteede kahjustusi Annikorus.

Annikoru põlengu kohta tuli häirekeskusele teade kell 6.23, et kolmekorruselise kortermaja trepikoda oli täis suitsuvingu. Teatajaks oli sama trepikoja elanik. Päästjad sisenesid korterisse lukustamata ukse kaudu ja nägid, et korter on suitsu täis. Kell 6.43 tõid suitsusukeldujad korterist välja 60-aastase meesterahva, kelle kiirabi viis haiglasse. Ta oli saanud hingamisteede kahjustusi.

Toas oli põlema läinud pliidi ees olev paberihunnik, mille päästjad kustutasid pangetäie veega ja tuulutasid seejärel ruumi. Paberihunnik oli pliidi ees plekil, arvatavalt oli koldest kukkunud säde või põlev tükk selle süüdanud.

Korteris puudus suitsuandur.

Tartus Saekoja tänavas avastas juhuslik mööduja kell 8.02, et põleb eramaja, häirekeskusele kõne teinu sõnul paistsid aknast laeni ulatuvad leegid. Päästjad alustasid kustutamist kell 8.08. Kell 8.12 tõid suitsusukeldumisvarustusega päästjad toast välja 84-aastase naisterahva. Tema oli saanud väga raskeid põletushaavu. Kiirabi toimetas ta haiglasse, kus ta õhtul suri.

Tulekahju kustutati lõplikult 8.47. Päästjate sõnul põlesid põrand ja lagi, esialgsel hinnangul oli põleng alguse saanud küttekoldevälisest tuleallikast. Põlengu põhjus selgub menetluse käigus.

Samas majas oli veel üks korter, mis kannatada ei saanud.

Kannatanu koer oli põlengu ajal õues, tema anti tuttavate hoole alla.

Päästeameti pressiesindaja tõdes, et Saekoja tänava majas olid riiulil küll suitsuandurid olemas, kuid mitte töövalmis ja laes. Ta pani südamele, et inimesed hoolitseksid, et nende lähedaste kodudes on töötav suitsuandur olemas ja iseäranis vajaksid tähelepanu eakamate inimeste kodud.

Elva vallas põles reedel maani maha elamu, mille puhul kahtlustati süütamist.

Laupäeval põles maani maha elumaja Luunja valla Rõõmu külas, hukkus üks inimene. Põlengu põhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles