Fond kogub raha uutele aparaatidele

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See lastefondi annetuskera rändab peagi Tartu maratonile. Kera hoiavad (vasakult) vabatahtlikud Pii Müller ja Artur Ševtšuk ning fondi tegevjuht Küllike Saar.
See lastefondi annetuskera rändab peagi Tartu maratonile. Kera hoiavad (vasakult) vabatahtlikud Pii Müller ja Artur Ševtšuk ning fondi tegevjuht Küllike Saar. Foto: Priit Mürk

Ülikooli kliinikumi lastefondi tegevjuht Küllike Saar usub, et fondi eesmärke aitab majanduslikult keerulisel ajal teoks teha mitte üksnes raha, vaid ka inimeste hea tahe tulla appi vabatahtlikuna.





Pool aastat tagasi lastefondi tegevjuhi ametirüü Merike Kaunissaarelt enda õlgadele saanud Küllike Saar on ise varem vabatahtlikuna mitmete ettevõtmiste korraldusmeeskondades kaasa löönud ja teab, et vabatahtlike väes on jõud, mida ei maksa alahinnata.

Tänavuse aasta algusest teeb Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond koostööd näiteks Tartu Maratoni klubiga ning on oma telgiga väljas juba eelseisva maratoni lasteüritustel.

Üks vabatahtlikest on Eesti Maaülikooli tudeng Artur Ševt­šuk, kes koos teiste omasugustega aitab 14. veebruaril laste aega veeta, tutvustades lapsevanematele samal ajal fondi mõtet ja eesmärki ning rääkides püsiannetuse tegemise võimalusest.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar on tolsamal nädalavahetusel ise koos vabatahtliku Pii Mülleriga aga Tartu Sadamateatris sõbrapäeva kontserdil, kus nad lastefondi annetuskera juures samuti selgitusi jagavad.

Küllike Saar ütleb, et lastefondi 2009. aasta tegevuse põhisuund ongi leida uusi vabatahtlikke ning propageerida püsiannetuskampaania võimalusi internetis.

«2008. aasta seisuga on lastefondil umbes 300 püsiannetajat. Vabatahtlike abiga tahaksime käesoleva aasta juuliks püsiannetajate arvu kahekordistada,» ütleb Saar. «See on suur töö. Eeldatavasti ei pruugi see aasta tavaannetuste osas väga rikas tulla. Mullu kogusime 1,5 miljonit krooni. Kuidas tänavu läheb, on praegu keeruline öelda.»

Ometi on lastefondil sihikul mitu uut aparaati, mille ostu plaanitakse toetada.
Vabatahtlikud Artur Ševt­šuk ja Pii Müller ütlevad, et neile pakub lastefondi vabatahtlikuna ringisebimine suurt naudingut ning seda toidab idealistlik püüd ühiskonda paremaks muuta.
«Satume kokku nendega, kes ei ole lastefondist midagi kuulnud, aga sagedasti ka nendega, kes ütlevad, et neil on püsiannetuskorraldus pangas tehtud, ning uurivad, mis meil veel uut,» lisab Pii Müller.

Lastefond toetab

• Tänavu toetatakse vastsündinute elustamise laua, laste operatsioonilaua, taastusravis vajaliku kõnniraja, hingamisteedes positiivse rõhu hoidmise süsteemi ehk CPAP-aparaadi, fiiberbron­ho­skoobi (vajalik väikelaste hingamisteede uuringuks) ning videogastro­skoobi ostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles