Kevadlaat toob Tartusse üle kolmesaja kaupleja

Tartu Postimees
Copy
Tartu kevadlaat 2022. aastal.
Tartu kevadlaat 2022. aastal. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Laupäeval korraldab Tartu turg kevadlaada, mis toimub kell 10–16 avaturust raeplatsini ja Küüni tänavalt Emajõeni.

Osalemas on rekordiliselt üle 300 kaupleja, kellest kolmandik on põneva kohaliku käsitöö müüjad ning kolmandik maitsva kodumaise ja naabrite toidukaubaga kauplejad.

«Laat toimub laial territooriumil, et külastajatel oleks mugav ja väiketootjaid-kauplejaid mahuks laadale rohkem. Soovime ka edaspidi tuua rohkem elu meie linna uhkuse Emajõe kaldapealsele ja pakkuda erinevate sündmustega elamusi nii linlastele kui ka külalistele,» ütles ASi Tartu Turg juhataja Rene Kiis.

Laadal müüdavate toodete valik on lai ning taimede ja lillede sortiment avaturul ja selle ees võib silme eest suisa kirjuks võtta. Toiduainetega kauplejad on paigutatud valdavalt turuhoonesse ja Küüni tänava otsa. Värskeid marju ja kartulit ning muud toidukraami leidub rikkalikus sortimendis ka avaturul. Emajõe ääres ärikeskuse taga on segakaup ning sillast linna poole jääb suur käsitööala. Käsitööga kaubeldakse ka Raekoja platsil. Küüni tänaval müüakse traditsiooniliselt segakaupa nii Eestist kui ka kaugemalt. Paljude atraktsioonide ja üllatustega pereala on Kaubahoovi pargis.

Külastajatel soovitatakse laadale tulla jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga, et vältida parkimisel tekkivaid ummikuid. Korraldajad paluvad kauplejatel müüa kaupa võimalikult pakendi- ja kilekotivabalt ning kasutada korduskasutatavaid toidunõusid. Laadal on tagatud jäätmete liigiti kogumine ja joogivett saab võtta avalikest kraanidest, mis asuvad turuhoones ja avaturul.

Laadamelu avaturul saab alguse juba reedel kell 12 hooaja avamise ja täikaga ning taimekoolitusega. Kvaliteedimärgise «Turu tempel» omanik ja eelmisel suvel tiitli «Turu päike» pälvinud Kuusiku talu perenaine Maret jagab näpunäiteid lastele ja kõigile huvilistele uues kasvuhoones. Turuhoone esine pakub üllatusi, ühtlasi tuleb kohale palju külaliskauplejaid. Laupäeval peale laata avatakse avaturu baarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles