In memoriam Suri Tarmeko grupi pikaaegseim juht Olev Nigul

Tartu Postimees
Copy
Tartu metsakombinaadi ja Tarmeko grupi juht Olev Nigul 2019. aastal oma kabinetis. Pildi tegemise hetkel oli Nigul 90-aastane, kuid käis endiselt oma lõbuks tööl.
Tartu metsakombinaadi ja Tarmeko grupi juht Olev Nigul 2019. aastal oma kabinetis. Pildi tegemise hetkel oli Nigul 90-aastane, kuid käis endiselt oma lõbuks tööl. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval, 28. novembril suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegseim juht Olev Nigul, kes kevadel tähistas 94. sünnipäeva. Viimased aastad Tarmeko grupi nõukogu juhtinud Nigul käis veel kõrges eas tehases ning hoidis ettevõtte tegemistel silma peal.

Tartu metsakombinaati asus Olev Nigul tööle 1961. aastal. Kolm aastat hiljem sai temast ettevõtte direktor. «Alguses olin siin insener-konstruktor, siis tootmisosakonna juhataja, peainsener ja 1964. aastast direktor. Millegi muuga mul kiidelda ei ole,» rääkis Nigul 2019. aasta märtsis Tartu Postimehele antud usutluses.

Kolm aastat tagasi käis Olev Nigul Tarmekos veel oma lõbuks tööl, ikka oma kabinetis, suure klantsiva laua taga. «Kõnnin ringi ja vaatan, mis teoksil, mis ma kodus telekat vahin. Kõige hullem on see, kui jääd elust maha, kui pole kellegagi rääkida ja vaielda, kui pole midagi teha,» märkis ta kolm aastat tagasi.

Olev Nigul oli kirglik kalamees ning oskas mängida ka akordioni ja lõõtsa, mille õppis omal käel selgeks juba lapsepõlves. Kalastamine ja pillimäng jäid soiku umbes viis aastat tagasi.

Olev Niguli ärasaatmine on laupäeval, 3. detsembril kell 12 Tartus Pauluse kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles