Kehvas seisus Sõpruse sild saab taas vaid pisiremondi

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Sõpruse sild ja Karlova poolne sillalt maha ja peale sõit.
Sõpruse sild ja Karlova poolne sillalt maha ja peale sõit. Foto: Kristjan Teedema

Sõpruse sild saab eesootaval suvel veidi uut asfalti ja mõned korras vuugid. Kindlasti ei ole see remont, mida silla igapäevased kasutajad ootavad. Kehvas seisus olev sild vajaks täielikku rekonstrueerimist, seda aga pole veel sel aastal kindlasti oodata.

Suvel ees ootava väikese remondi käigus avatakse mõne kõige halvemas seisukorras oleva vuugi konstruktsioonid, ühendatakse täiendavalt silla plaadi ning vuugi armatuurid, puhastatakse aluspind ja monoliteeritakse polümeerbetooniga. Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool tõdes, et värskenduse saab vaid ligi kümme protsenti vuukidest. «Ei saa inimesed uut silda, ei saa ilusamat ega ka mitte palju paremat silda. See on pisiremont,» ütles ta.

Lisaks korrastatakse juuniks Sõpruse silla Karlova poole suunduva sõidutee asfaltkatet. Tööde käigus tehakse tasandusfreesimine, remonditakse 2000 ruutmeetri jagu asfalti ja taastatakse teekatte markeering. Pooli sõnul saab uue asfaldi vaid kahe vuugivahe ulatuses sõiduteed, mis on kogu silda arvestades väga väike osa. «Tehakse korda hädapärased asjad, et autod saaksid üle sõita,» märkis ta.

Karuteene teeb sillale ka sellest läbi jooksev soolasegune vesi, mis betooni aasta-aastalt üha rohkem kahjustab.

Sõpruse sild vajaks täielikku rekonstrueerimist, aga et linnal raha napib, ei ole selleks otsekohe võimalust, kuid mõtted ikkagi liiguvad ja silda päris unustatud ei ole. Pool tõi võrdluseks näite, et kümme aastat tagasi remonditi Variku viadukti, mis on Sõpruse sillast lühem. Toona maksid tööd u 3,5 miljonit eurot. Sõpruse sild on pikem, asub vee kohal ja koosneb n-ö kahest sillast. Pool arvas, et silla korralikuks rekonstrueerimiseks kuluks umbes 10 miljonit eurot.

Sõpruse silla vuukide remont läheb maksma 70 000 eurot, töid teeb OÜ Tavt. Asfaltkatte taastusremont läheb maksma 42 420 eurot, töid teeb AS Tref.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles