Galerii Oravad lubavad välja arendada Emajõe kaldad (7)

Armas Riives
, reporter
Copy

Reformierakond keskendub oma Tartu valimisprogrammis eelkõige Emajõe kallaste ja kesklinna arendamisele ning linnaliikluse turvalisusele. Erakonna valimisnimekirja juhivad linnapeakandidaat, linnapea Urmas Klaas, Margit Sutrop, Mihkel Lees, Ene Ergma, Raimond Tamm ja Ants Laaneots.

Reformierakonna Tartu üldkogu kinnitas eelolevate kohalike omavalitsuse valimiste programmi ja valimisnimekirja kolmapäeva õhtul Atlantise keskuses.

Erakonna Tartu piirkonna juhi ja linnapea Urmas Klaasi sõnul keskendub valimisprogramm Tartus euroopaliku linnasüdame arendamisele, milles kesksel kohal on südalinna kultuurikeskuse ja jõepromenaadide rajamine ning avaturu uuendamine.

«Tartlased on koroonakriisi ajal avastanud linna terviseradade võimalused. Jõgi on rikkus, mille kaldad soovime avada matkamiseks ja promeneerimiseks terves ulatuses,» rääkis Klaas.

Reformierakonna visiooni järgi peab Tartu olema tartlastele eneseteostust pakkuv linn. «Jätkame siiani edukalt kulgenud koolihoonete täielikku renoveerimist ning teeme korda koolihoovid ja staadionid,» tutvustas Klaas valimisprogrammi. «Tartu kasvab, kui igal inimesel on siin võimalik omandada sobiv haridus, leida hästitasustatud töö ning soovitud eluase,» jätkas ta.

Reformierakonna plaani järgi tuleb kiiresti kasvava jalgrattaliikluse puhul enam tähelepanu pöörata jalgratturite ja jalakäijate turvalisusele, mida aitavad saavutada eri liiklejarühmadele selgelt eraldatud teeosad.

Klaas lubas jätkata kõikide linnaosade ühtlast kõnni- ja jalgrattateedega katmist ning otseteede loomist linnasüdamesse, et liikluskoormus hajuks. Jalakäijatele, jalgratturitele ja autoga liiklejatele lubas tagada mugavad liikumisvõimalused.

«Kõigi nende plaanide elluviimiseks küsime tartlastelt mandaati, et jätkata pikaaegselt Tartule edu toonud linnajuhtimisega. Loomulikult on Reformierakonna eesmärk valimised Tartus võita,» märkis Klaas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles