Hobusekasvataja, ratsasportlane ja treener Urmas Saks saadetakse täna viimsele teele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Urmas Saks oma talus juunis 2003.
Urmas Saks oma talus juunis 2003. Foto: Sille Annuk

Täna keskpäeval saadetakse Tartu krematooriumist viimsele teekonnale hobusekasvataja, ratsasportlane ja treener Urmas Saks (30. III 1958 – 24. V 2021), kelle neljajalgsed kasvandikud Luunja valla Sirgu küla Oja talust on osalenud aastaid Tartu suurematel üritustel alates laulupidudest ja lõpetades hansapäevadega.

Sportlasena jõudis Urmas Saks juba 21-aastasena sporthobuse kolmevõistluses NSV Liidu meistrivõistluste tsooniturniirile ja sai meistersportlaseks. Eesti sporthobuste kasvatajate seltsi juhatuse kauase liikme, ratsutaja ja treeneri Raigo Kollomi sõnul tegi ta treenerina Luunjast Lõuna-Eesti ratsaspordikeskuse ja kasvatas palju kõva hingega ratsanikke. «Nagu ta ise oli. Jõudis olla veel rakendispordi maaletooja, võidukas võistleja ja konkurentide treener,» lisas Kollom.

Urmas Saksa sporditööd jääb jätkama ratsakool tema kodutalus. «Aga see on ainult väike osa tema elutööst,» lisas Kollom. «Ta oli ka andekas majandusmees. Kui oli tarvis ettevõtjaks hakata, tunti teda varsti Eesti suurima hobuste eksportijana. Talupidajana rajas ta tuntuima ja edukaima hobusekasvatustalu.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles