Tartlased jätsid koju mitu judo meistritiitlit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Tähe võitis Eesti meistritiitli kuni 52 kg kaalukategoorias.
Merlyn Tähe võitis Eesti meistritiitli kuni 52 kg kaalukategoorias. Foto: Mati Tähe

Nädalavahetusel Tartus A.Le Coqi spordimajas toimunud Eesti meistrivõistlused judos osutusid edukaks nii DO kui Zeni judoklubidele.

Täiskasvanute turniiril palju üllatusi ei olnud, sest kuldne medal riputati kaela kehakaalude eeldatavatele favoriitidele. DO judokad olid edukad järgmistes kaalukategooriates: kuni 60kg võitis Elnur Alijev ja kuni 66 kg Ilias Avir. Kuni 73 kg kaalus võitis Künter Rothberg.

Selles kaalus tulid ka hõbe ja pronks DO-le –Aleksander Zelenski ja Steven Rothberg. Kuni 81 kg kaalus võitis Edward Murel pronksmedali. Kuni 90 kg kaalukategoorias oli Kirill Komlev teine ja Rivo Jurs kolmas.

Kuni 100 kg finaalis jäi Indrek Hopfeldt alla Dvigateli esindajale Grigori Minashkinile. Pronksi tõi DO-le Martin Kallavus, kes alistas klubikaaslase Miko Silde.

Raskekaalus tõi DO-le kulla eelmise aasta parimaks juunioriks tunnistatud Dmitri Lepp, kes finaalis alistas ipponiga tallinlase Denis Smoldarevi. Pronksile maadles end vanameister Lauri Kõrgvee.

Kuni 63 kg kaalukategooria naiste seas võitis kuldmedali DO esindaja Julia Bežko.

A-klassi turniiril esinesid igati tublisti SK Zen judokad. Tüdrukute kuni 52 kg Eesti meistriks sai Võnnu keskkoolis õppiv Merlyn Tähe, kes võitis kõik oma vastased puhta ipponiga. Poiste kehakaalus kuni 50 kg saavutas Forseliuse gümnaasiumis õppiv Kardo Kütt teise koha.

Kolmanda koha sai kuni 55 kg kaalukategoorias Tamme gümnaasiumi õpilane Aleksander Avastu ning üle 90 kg Descartes`i lütseumis õppiv Jan-Marcus Mõtus.

DO klubi edukaimad A-klassis olid kuni 81 kg kaalus võitnud Mattias Kuusik ja kuni 73 kg  end pronksile maadelnud Sander Ludvig.

Võistluste avamisel anti auhinnad üle ka Eesti Karikasarja 2011 võitjatele, kus C- klassis oli parim Zeni judoka Ines Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles