Jõgeva valla õpilased jäid koroona tõttu enne vaheaega koju

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lisaks valla koolidele on alates tänasest suletud ka Palamuse lasteaed Nukitsamees.
Lisaks valla koolidele on alates tänasest suletud ka Palamuse lasteaed Nukitsamees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile hommikul selgus terviseameti andmetest, et ööpäevaga lisandus Jõgevamaale kuus koroonapositiivset. Seejärel ilmnes, et kaks valla kooli läksid distants­õppele ning üks lasteaed suleti. Pärastlõunal andis Jõgeva vallavalitsus edasi teate, et alates tänasest lähevad kõik valla koolid distantsõppele. Juba eile hommikul läksid distantsõppele Torma põhikool ja Vaimastvere kool.

Vaimastvere kooli direktor Väino Ling sõnas, et nende koolis polnud otseselt ühtegi koroonapositiivset, kuid üks õpilaskodu laps oli koroonapositiivse lähikontaktne, seega otsustati kõik õpilaskodu lapsed koju saata ning panna terve kool distantsõppele. Vaimastvere koolis õpib 70 õpilast, kellest kolmandik elab kooliajal õpilaskodus.

Vaimastvere kooliga samas majas töötab lasteaed. Direktor sõnas, et lasteaeda nad kinni panna ei plaani, kuid on soovitanud lapsevanematel võimaluse korral lapsi lasteaeda mitte tuua. «Osa vanemaid tuli lastele järele,» ütles Ling eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles