Mööduja päästis tulekahjust vanema mehe

Tartu Postimees
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Arvo Meeks

Päästjad said nädalavahetusel Tartu- ja Jõgevamaal väljakutse kahele tulekahjule.

Laupäeval natuke enne kella 11 teatati, et Tartu vallas Soitsjärve külas põleb elumaja. Kui päästjad kohale jõudsid, oli katus juba sisse kukkunud ning leegid ulatusid akendest ja ustest välja. Tulekahju avastas möödasõitja, kes maja välisukse juurest 81-aastase mehe välja tõmbas ja tema juuksed kustutas. Kannatanu anti üle kiirabile. Päästjad leidsid kustutustööde käigus maja esikust tuhaämbri, millega esialgu põlengu süttimist seostati. Täna selgus siiski, et põleng sai alguse hoopis gaasipliidil tehtud söögist. «Võimalik, et majas olnud mees üritas ise veega tulekahjut kustutada, aga rasvapõlengut veega kustutada ei tohi, mistõttu võis tuli hoogsamaltki edasi levida,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Ta lisas, et süttinud oli ka gaasiballoon.

«Meie andmetel võitleb mees praegu elu eest,» lisas ta. Veel pole Päästeamet tuvastanud, kes oli möödasõitja, kes tulekahjut silmates häirekeskusele sellest teada andis. «Ta on väga hea eeskuju teistele ning väärt elupäästja medali kandidaadiks nimetamist,» lisas Kiik, kelle sõnul helistaja isiku kindlaks tegemisega tegeldakse.

Ehkki selgus, et põleng ei alanudki tuhapangest, hoiatavad päästjad siiski, et tuhk tuleb pärast koldest välja võtmist panna mittepõlevast materjalist anumas jahtuma eemale süttida võivatest asjadest või maja konstruktsioonidest.

Laupäeval kella 10 ajal teatati, et Jõgeval Tartu maantee maja ühes korteris on elektrijuhtmete põlemise lõhna. Päästjad selgitasid, et kärssama olid hakanud vask- ja alumiiniumjuhtmete ühenduskohad. Tuleoht kõrvaldati. Päästjad manitsesid elanikke ja selgitasid, et eri materjalist juhtmeid ei tohi ise ilma spetsiaalsete ühendusteta ühendada. Selle tagajärjeks on juhtmete kuumenemine ja süttimine. Elanikud said juhise kutsuda töid tegema elektrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles