Tartus peetakse olümpiapäeva ja osaleda saab ka Guinnessi rekordi üritusel

Tartu Postimees
Copy
Pildil eelmisel aastal Tartus Tamme staadionil toimunud võistlus TV 10 Olümpiastarti.
Pildil eelmisel aastal Tartus Tamme staadionil toimunud võistlus TV 10 Olümpiastarti. Foto: Kristjan Teedema

Homme toimub Tartus Tamme staadionil TV 10 Olümpiastarti 49. hooaja finaaletapi raames olümpiapäev. Samuti on homsele päevale kõrged panused seadnud korvpallirahvas, kes soovib Eesti korvpalli 100. sünnipäeva puhul püstitada vabavisete Guinnessi rekordi – kokku soovitakse üle kogu Eesti tabada vähemalt 100 000 vabaviset. Oma panuse saab anda ka Tamme staadionil toimuval olümpiapäeval spetsiaalsel korvpallialal.

Tartus peetava olümpiapäeva patroon on Kelly Sildaru. Kell 10 algaval olümpiapäeval saavad igas vanuses huvilised end proovile panna eri spordialadel, kohtuda olümpiasportlastega ning avastada Tokyo suveolümpiamängude telki.

Sildaru kutsub spordihuvilisi proovima erinevaid spordialasid ja tema sõnul avardab olümpiapäeval pakutavate alade mitmekülgsus silmaringi. «Ise olen hästi palju erinevaid spordialasid proovinud. Olen korvpallitrennis käinud, mulle meeldib lumelauaga sõita ja golfi mängida. Koolis olen tegelenud suusatamisega, kergejõustikuvõistlustel olen osa võtnud 60 meetri jooksust, pikamaajooksust, palliviskest ja kaugushüppest,» ütles Sildaru.

Eesti olümpiakomitee ning Eesti spordi-ja olümpiamuuseumi alal saab kohtuda sportlastega, uudistada järgmisel aastal toimuva Tokyo suveolümpiamängude maskotte ja meeneid, mõõta oma reaktsioonikiirust, vaadata harivaid multifilme, lahendada ristsõnu ja mõistatusi. Ühtlasi saab end proovile panna olümpiarõngaste mängus, kõigi osalejate vahel loositakse välja põnevaid olümpiateemalisi auhindu. Paralümpiakomitee pakub võimalust proovida elemente erinevatelt paraspordialadelt – tandemjooksus juhendatakse osalejaid spetsiaalse nööri abil, ratastoolis vigursõidus tuleb sooritada erinevaid manöövreid.

Tamme staadionil toimub lastevõistlus nendele, kes veel võistlusel TV10 Olümpiastarti osaleda ei saa (sündinud 2010–2015). Kaugushüppe ja 60 meetri jooksu tulemuste põhjal saadud punktid liidetakse ja punktide alusel pääsevad kaheksa paremat tüdrukut ja kaheksa paremat poissi võistlema peaareenil toimuvale 60m jooksule. 

TV10 Olümpiastarti finaaletapi avatseremoonia toimub laupäeval Tamme staadionil kell 11. Liidrikohal on esimeses grupis peale nelja etappi Tartu Tamme kool, kes on kogunud 23687 punkti. Järgnevad 23178 punktiga Rakvere reaalgümnaasium ja 21253 punkti kogunud Luunja keskkool. Teises grupis jätkab liidrikohal Orissaare gümnaasium/Tornimäe põhikooli ühendvõistkond, kel on nelja etapiga koos 18171 punkti. Teisel kohal on Laupa põhikooli/Imavere põhikooli ühisvõistkond 16304 punktiga ning kolmandale positsioonile on tõusnud Avinurme gümnaasium 115431 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles