Tartust alanud maasturi jälitamine lõppes alles Kambjas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisõiduk.
Politseisõiduk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Eile hilisõhtul kihutas Tartus ringi purjus maasturijuht, kes tekitas liiklusohtlikke olukordi ning sõitis puruks aedasid. Politseil õnnestus liiklushuligaan tabada paarkümmend kilomeetrit Tartust kaugemal.

Kinnipidamise järel selgus ka juhi põgenemise põhjus. Joobes ja juhilubadeta mees istus ärandatud Opeli maasturi roolis.

Pealtnägijate kinnitusel jälitas politsei maasturit eile kella 22 ja 23 vahel. Juht politsei peatumismärguannetele ei reageerinud. Juhi sai politsei pidama alles Kambja kandis, kus romuks sõidetud maasturi mootor seiskus.

Lõuna prefektuuri kinnitusel sai politsei teate 16. jaanuari õhtul kell 22.45. Opel oli sõitnud Kirsi tänaval ja Võru tänaval asuvate eramute aedadesse ning lahkus sündmuskohalt.

Aedade rammimise järel nähti sõidukit liikumas mööda Võru tänavat linnast välja. Politseile edastas info patrullpolitseinik, kes sel päeval tööl ei olnud. Pärast tähelepanekute edastamist sõitis ta ka ise Opelile järele.

Väljakutsele reageerisid kaks lähipiirkonnas asunud patrulli ning Opelile jõuti kiiresti kannule. Ülenurme vallas andis patrullauto vilkurite ning helisignaaliga juhile peatumismärguande. Sõidukijuht sellele ei reageerinud ning lisas kiirust, sooritades ohtlikke manöövreid ning püüdes politsei eest ära sõita.

Mõneminutilise tagaajamise järel peatati Opel ühel kõrvalteel, Tartu-Võru maantee 196. kilomeetri lähistel. Sõidukijuht hüppas juhikohalt kõrvalistmele ning väitis, et ei olnud roolis. Tema kinnipidamisel osutus vajalikuks kasutada käeraudu.

Autot juhtis 18-aastane Erkki, kellel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning tal puudus vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus. Samuti polnud sõidukil kehtivat ülevaatust. Opel teisaldati valvega parklasse ning selle juht viidi arestimajja.

Juhtumi uurimiseks ja asjaolude selgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus menetlust. Edasisel uurimisel ilmnes, et sõiduk, millega Erkki sõitis, oli ärandatud Tartust Raja tänavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles