Galerii ⟩ Ahhaa teaduskeskus näitab maskikohustusega eeskuju

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Kuigi valitsus pole kehtestanud siseruumis maski kandmise nõuet, peavad tänasest kaitsemaski ette panema kõik Ahhaa teaduskeskuse külastajad.

Ahhaa programmiosakonna assistent Olga Beljajeva oli esimene, kes suunas täna hommikul Ahhaa uksel külastajaid kohe käsi desinfitseerima ning ulatas neile seejärel maskid. Tema sõnul suhtusid inimesed üldjuhul maskikohustusse sõbralikult, vaid üks inimene näis pisut ärritunud, sest ta pidi isikliku kangast maski vahetama Ahhaa pakutud ühekordse vastu. 

«Keegi pole maskinõude pärast ära läinud, pigem on inimesed algatuse eest kiitnud,» ütles Beljajeva. 

Ahhaa fuajees oli näha ringi vudimas päris pisikesi külastajaid, kel siiski maski ees polnud. Beljajeva selgitas, et koolieelikute puhul pole mask kohustuslik, sest maskid on nii suured, et kukuvad neilt eest ära. «Aga kui nad tahavad, siis saavad ikka maski,» lisas ta.

Ahhaa külastaja Katrin Vasemägi koos poja Oliveriga ei jätnud koroonakolde hirmus Tartusse sõitmata.
Ahhaa külastaja Katrin Vasemägi koos poja Oliveriga ei jätnud koroonakolde hirmus Tartusse sõitmata. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp

Tallinnast pärit Katrin Vasemägi, kes täna keskpäeval koos poja Oliveriga Ahhaa väljapanekut uudistas, ütles, et maskikohustus on tema hinnangul igati õigustatud. «Iga päev Tallinnas maski ei kanna, aga tulime Tartusse ja siin praegu vist pigem peab,» arvas Vasemägi, keda Emajõelinna koroonakolle siiski nii palju ei heidutanud, et ta oleks otsustanud külastuse ära jätta. «Käitun vastutustundlikult ja ööklubisse mul asja pole, ei näe muretsemiseks põhjust,» lisas ta.

Ahhaa juht Andres Juur kutsus ka teisi asutusi algatusega liituma, kui rahva hajutamine ei ole võimalik või mõistlik. Veel pole teada, kui kaua maskikohustus Ahhaa teaduskeskuses püsib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles