Raadi vabaneb rehvimäest pooleteise miljoni euro eest

Tartu Postimees
Copy
Aastaid Raadil seisnud rehvihunnik.
Aastaid Raadil seisnud rehvihunnik. Foto: Kristjan Teedema

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) sõlmis Raadi vanarehvide käitlemiseks riigihankelepingu aktsiaseltsiga Ragn-Sells, kes veab ära ning taaskasutab Raadile aastate jooksul ladustatud umbes 14 000 tonni vanarehve, riigile läheb see maksma 1,48 miljonit eurot.

Ragn-Sells plaanib töid alustada juulikuust. Vanarehvid on kavas purustada Raadil kohapeal ja rehvipuru transportida taaskasutamiseks Soome Finnsementti ning Türki Aslan Cimentosesse, kus rehve kasutatakse tsemendi tootmisel alternatiivkütusena.

Eestis antakse vanarehvid taaskasutamiseks osaühingule Amestop, kes tarvitab neid Torma prügila ladestusala põhja drenaažkihi ehitamiseks: rehvidega asendatakse seal graniitkillustikku või kergkruusa. Lisaks kasutab pakkumuse kohaselt aktsiaselts Enefit Energiatootmine vanarehve põlevkiviõli tootmisel.

Riigile läheb Raadi endise sõjaväelennuvälja korrastamine maksma 1,48 miljonit eurot.

Raadile on vanarehvid aastate eest – peamiselt MTÜ Rehviringlus ja AS Kuusakoski üleantuna – kogunud tänaseks maksejõuetuse tõttu likvideeritud jäätmekäitlusfirma OÜ Rubronic, kes ei suutnud täita talle seatud kohustusi. KIK korraldab Raadi endisel lennuväljal asuvate vanarehvide käitlemise keskkonnaministeeriumiga sõlmitud kokkuleppe järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles