Linnapea: kriisi mõju linnaeelarvele pole ränk, vaid mõõdukas

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnapea Urmas Klaas peab lähinädalatel astuma volikogus kõnepulti ja jagama selgitusi kahaneva linnaeelarve kohta.
Tartu linnapea Urmas Klaas peab lähinädalatel astuma volikogus kõnepulti ja jagama selgitusi kahaneva linnaeelarve kohta. Foto: Sille Annuk

Tartu linnapea Urmas Klaas (RE) tõdes, et lisaeelarve kärped on püütud teha selliselt, et tartlane neid otseselt ei tunneta, peale selle, et jäävad ära traditsioonilised üritused nagu hansapäevad, toidu- ja veinifestival. Et kriis raisku ei läheks, tegeleb linnavalitsus avalike teenuste hindamisega.

Millest praegune lisaeelarve ja tulude kahanemine tartlastele kõneleb? Tulud –10 miljonit, investeeringud –4 miljonit eurot.

Eelkõige kõneleb lisaeelarve sellest, et ajaloos esimest korda on ühiskond silmitsi olukorraga, kus üks nakkav viirus on võimeline kaasa tooma tohutu majandusliku kahju. Üha tõenäolisemaks muutub oht, et koroonaviirus viib langusse kogu globaalse majanduse tervikuna. Viiruse laastav mõju ei jäta loomulikult puutumata ka Tartu majandust ja selle kaudu eelarvet. Kuna nõudlus ja pakkumine on vähenenud, kaasneb paratamatul tööhõive langus. See toob kaasa linna maksutulude vähenemise, mille tõttu on teatav kulude, sealhulgas investeeringute kärpimine möödapääsmatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles